Banner
tekst2naslovna 3

Wear OS 4 – više aplikacija, sigurnosne kopije u oblaku i upravljanje baterijom

Wear OS 4 dolazi sa značajnim poboljšanjima i mogućnostima korištenja. Navodi se kako će Samsung Galaxy Watch 6 modeli biti prvi na tržištu s Wear OS 4 platformom.

Nisu samo Android 14 i novi Pixel uređaji bili „zvijezde večeri” na Google I/O 2023. konferenciji. Google je rekao nekoliko riječi odnosno predstavio novi operativni sustav za pametne satove – Wear OS 4.

Android 14 Beta – otvara svoja vrata i ostalim uređajima

Ono što Wear OS 4 razlikuje od Wear OS 3 jesu mogućnosti korištenja „više” aplikacija kao i sigurnosno kopiranje u oblak. No nije to sve, Wear OS 4 svojim dolaskom donosi i mogućnost (poboljšanu mogućnost) upravljanje baterijom.

tekst2sl1 3

Wear OS 4 donosi poboljšanu integraciju s Google Home te još više opcija kontrole povezanih uređaja. Google je također naveo kako će unutar Wear OS 4 biti posve funkcionalne i njegove aplikacije poput: Workspace, Gmail te Google Calendar.

YouTube blokira „blokatore” oglasa i nudi svoje rješenje

Sada će se moći pristupiti na jednostavan način svim željenim radnjama poput odgovaranja na e-mail ili zakazivanju sastanka unutar Kalendara, direktno s pametnog sata.

tekst2sl2 3

Ali ono što nas je najviše zainteresiralo jest napokon podrška za aplikacije „trećih strana”. Kako to navodi Google, Wear OS 4 donosi podršku i za neke od najpopularnijih aplikacija kao što su WhatsApp- gdje će biti dostupne sve značajke i funkcije baš kao da se ono koristi na pametnom telefonu.

eSimpa – najbolja ponuda za korisnike bonova u Hrvatskoj

Sljedeća aplikacija koja se pridružuje popisu podržanih na Wear OS 4 jest Spotify. Isto kao i u slučaju WhatsApp, njezino će korištenje biti u potpunosti identično kao da se koristi na pametnom telefonu.

tekst2sl3 1

U najavi je još čitav niz aplikacija a sam Mark Zuckerberg (čelnik Mete) već je najavio skorašnji dolazak i Messenger aplikacije na Wear OS 4. Ne smijemo zaboraviti kako je Wear OS platforma nastala kao plod zajedničke suradnje Google-a i Samsung-a.

Prilika: uz Honor Magic 5 Pro poklon Watch GS 3

Oni su poboljšali svoje partnerstvo te zajedničkim snagama donijeli nove brojčanike koji će biti aktualni na Wear OS 4 platformi.

Još jedna od novih aktualnosti a koju bi istaknuli da je izrazito bitna.

tekst2sl4 1

Je i mogućnost sigurnosnog kopiranja u oblak. Također ćemo navesti kako je dolaskom Wear OS 4 platforme omogućeno i „vraćanje” sata na početne postavke odnosno vršenje reseta bez potrebe za tvorničkim postavka i svim zavrzlamama koje on sa sobom donosi.

Dimensity 9200+ – veći CPU i GPU taktovi uz manju potrošnju energije

Ističe se kako će Samsung biti prvi koji će tržištu donijeti Wear OS 4 i to baš s nadolazećim Galaxy Watch 6 modelima. Ali naravno tu se ne smije zaboraviti niti Google koji će nadograditi postojeći Pixel Watch model kao i onaj koji je u najavi – Pixel Watch 2.

Za sada nije navedeno koji će od ostalih proizvođača donijeti Wear OS 4 odnosno koji će (i kada) nadogradnjom svoje aktualne modele, značajno unaprijediti.

Najčitanije