Banner
TEKST2NASLOVNA 5

VW pruža besplatno praćenje vozila prvih pet godina

VW nakon što je imao problema s "policijskom istragom" u Americi odlučio je svim svojim kupcima modela iz 2020. i novija pružiti "praćenje vozila" u cijeni paketa "Car-Net".

Iako vam se ovaj naslov možda malo čini zbunjujući, VW se našao nedavno u velikim problemima. Ako kojim slučajem niste čuli u Americi, točnije u gradu Chicago jedna vlasnica VW automobila bila je na meti lopova.

Xiaomi automobili dolaze početkom Q1 2024.

Auto je ugrađeno i čitava priča ne bi bila ništa „posebno” da u ukradenom vozilu nije bilo malo dijete. Policija znajući kako VW ima mogućnost praćenja vozila (unutar paketa „Car-Net”) kontaktirala je VW, no dispečer je odlučio ne dati tu informaciju te odbiti zahtjev policije.

TEKST2SL1 4

S izlikom kako korisnica nema mogućnost „praćenja vozila” unutar svojeg „Car-Net” paketa opreme. Nije bilo drugoga rješenja nego da vlasnica uplati taj traženi iznos (150$) za mogućnost „praćenja vozila” te tako da VW da informaciji Policiji gdje se navedeno vozilo kretalo odnosno gdje se trenutno nalazio.

Xiaomi razvija „solid-state” baterije za aute i mobitele

Dobivši potrebne informacije, Policija je otišla na mjesto gdje se vozilo nalazi i u autu pronašla dijete ali naravno lopovima nije bilo ni traga. Na sreću dijetet u automobilu nije bilo ništa te je ono uspješno vraćeno majci.

TEKST2SL2 1

No nakon ovog „događaja” VW je odlučio da malo promjeni pravila s kojima će ići ka kupcima a kada su u pitanju „Car-Net” značajke. U prvom redu odmah je omogućeno korištenje „praćena” automobila unutar osnovnog paketa „Car-Net” usluge.

Tesla Model 2 – šala ili dobar „marketinški trik”?

S druge pak strane VW je naveo kako će razmotriti i mogućnost uvođenja besplatnog korištenje (unutar osnovnog paketa) „Car-Net” ali o tome za sada nemamo preciznije informacije.

TEKST2SL3 2

Ono što ovim člankom želimo reći i naravno potaknuti je mogućnost „kontrole i praćenje” (naravno od strane službi – ako se ukaže potreba) ka svim modelima automobila novije proizvodnje.

E, to sam čekao! Stižu Xiaomi Electric Scooter 4 Ultra, Xiaomi Buds 4 Pro i Xiaomi Watch S1 Pro

Kada kažemo novije proizvodnje onda u prvom redu mislimo na modele iz 2020. godine pa novija. Jer će upravo tim modelima VW omogućiti „besplatno” korištenje značajke „praćenja vozila”unutar paketa „Car-Net”.

Naravno mislimo kako će potaknuti ovim slučajem i ostali proizvođači (konkurenti) učiniti korak sličan kao što je to napravio VW. Odnosno kako će potpuno besplatno omogućiti značajku „praćenja vozila”.

Velimotor VMX08 – električni motocikl prikladan za neprikladne terene

Svakako ćemo nastaviti i dalje pratiti ovu priču jer mislimo kako ćemo o ovoj temi svakako imati još za pisati. A već idući dostupan korak naravno da ćemo popratiti na našim stranicama.

TEKST2SL4 1

Jer svima nama (pa tako i auto industrija) glavna smjernica i glavni cilj treba biti prvenstveno ljudska dobrobit a potom svaka novčana korist.

Winnebago eRV2 – električni kamper temeljen na Fordu e-Transit

Ali u današnjem svijetu svjedoci smo kako je toga sve manje, odnosno kako stalno „trčimo” za dobiti ne gledajući i ne brinući se za našu sigurnost i dobrobit nas samih.

Najčitanije