Banner
7 2

Volkswagen ID.X Performance – električna jurilica na cestama !

Čini se kako VW po pitanju elektrifikacije zaista ima ozbiljne planove, dokazuje to i ID.X Performance koji je jurilica ali električna i doista ima što za ponuditi !

Volkswagen, svjetski poznat po svojim kultnim modelima poput Bube i Vana, sada je potpuno posvećen električnoj budućnosti. Ovaj prestižni proizvođač nedavno je predstavio svoju viziju električne revolucije na događaju ID.

Treffen u slikovitom Locarnu. Jedan od najuzbudljivijih modela koji je predstavljen na ovom događaju je impresivna sportska limuzina pod imenom ID.X Performance, koja ima za cilj redefinirati standarde stila, performansi i inovacija u svijetu električnih automobila.

BMW iX1 eDrive20 – najpristupačniji električni SUV

ID.X Performance nije samo obična električna limuzina. Njegova dinamična sportska estetika, obogaćena naglascima koji podsjećaju na sportske automobile, kombinira atletsku snagu i eleganciju.

6 2

Inženjeri iz Volkswagena su pažljivo doradili estetski dizajn i aerodinamiku vozila dodajući karbonske komponente poput prednjeg splitera, stražnjeg difuzora i stražnjeg krila kako bi osigurali optimalno prianjanje na cestu. Dodatno ističući sportski karakter vozila, ID.X Performance dolazi s impresivnim 20-inčnim aluminijskim kotačima omotanim u trkaće gume veličine 265. Ovo vozilo ne samo da izgleda sportski, već i ima performanse koje to potvrđuju.

1 7

Unutar kabine, dočekat će vas karbonska školjkasta sjedala dizajnirana kako bi pružila maksimalnu potporu, posebno kad poželite iskusiti maksimalnu brzinu. Crveni akcenti diskretno raspoređeni po unutrašnjosti dodatno pojačavaju sportski osjećaj i čine interijer podjednako privlačnim kao i eksterijer vozila.

No, ova sportska limuzina nije samo stvar izgleda. Pod njenim elegantnim pokrovom, ID.X Performance skriva snažan električni pogon s dva motora koji zajedno isporučuju impresivnih 558 KS (411 kW). Ovaj sustav integrira stalno pobuđeni sinkroni motor na stražnjoj osovini s asinkronim motorom na prednjoj strani, stvarajući napredan sustav pogona na sve kotače. Ova kombinacija osigurava brze i snažne ubrzanja, što je od posebnog značaja za ljubitelje brze vožnje.

Mini Cooper 2025 lansira E i SE modele – svojevrsni “facelift”

Za precizno upravljanje ovim snagama, ID.X Performance je opremljen Vehicle Dynamics Managerom koji također kontrolira diferencijal na stražnjoj osovini.

Sve ove kontrole mogu se lako pristupiti i konfigurirati putem središnjeg zaslona od 17 cm. Što se tiče izvora energije za ovu zvijer, dva motora koriste istu baterijsku jedinicu od 84,8 kW, koja je također dostupna u modelu ID.7 AWD. Ova baterija omogućava brzo DC punjenje od 200 kW, pod uvjetom da se pronađe kompatibilna punionica.

ID.X Performance je svoj svijetli debi doživio na međunarodnom sajmu ID. Treffen u Locarnu, koji je okupio ljubitelje električnih vozila s ciljem razmjene iskustava i informacija. Volkswagenov tim je posjetiteljima pružio uvid u sve što čini električnu mobilnost tako posebnom.

Tesla predstavila osvježeni Model 3 – evo što donosi

Prije nego što se prepušteni maštarijama o vožnji ovim sportskim čudom, važno je napomenuti da je ID.X Performance trenutno izložbeni automobil. No, Volkswagen je najavio da će ID.7, temeljen na ovom konceptu, uskoro biti dostupan na tržištu. Što se tiče cijene, još uvijek čekamo službene informacije, ali se očekuje da će biti konkurentna u odnosu na slične modele na tržištu električnih automobila.

7 2

ID.X Performance nam pruža uvid u budućnost električne mobilnosti, kombinirajući sportske performanse, elegantan dizajn i naprednu tehnologiju. Ovaj automobil, s impresivnom snagom od 558 KS, obećava izvanredno iskustvo vožnje i ostavlja nas nestrpljivima da vidimo što će Volkswagen donijeti u narednim električnim modelima, poput očekivanog ID.7 GTX. S Volkswagenovim fokusom na električnoj budućnosti, možemo očekivati još inovacija i vrhunskih vozila koja će oblikovati našu prometnu budućnost.

Najčitanije