Banner
tekst2naslovna 4

Vivo X Fold – značajke i cijena u javnosti

Vivo 11.04.2022. predstavlja pametni telefon nalik na Galaxy Z Fold 3 modelu iako će od njega biti znatno skuplji.

Ne tako davno na našim smo stranicama pisali o prvom Vivo sklopivom pametnom telefonu.

tekst2sl3 5

Njegovo ime bit će X Fold a iz samog imena da se iščitati kako je riječ o modelu pametnog telefona kakve je na tržište prvi donio Južno Korejski Samsung.

Samsung započinje Beta testiranje Androida 13 (One UI 5.0) – Lista uređaja

Vivo X Fold donosit će Snapdragon 8 Gen 1 ali i kada se sklopi zaslon od 8,03” QHD+ rezolucije te stopom osvježavanja zaslona od 120Hz. Za sve detalje koje smo tada znali a i naveli ih možete skoknuti na link iznad a danas se ponovno dotičemo Vivo X Fold nadolazećeg pametnog telefona i novih informacija i značajki koje će nam on sa sobom donijeti.

tekst2sl1 1

U prvom redu odmah kažimo kako će Vivo ovaj pametni telefon predstaviti 11.04.2022. dok se njegov dolazak na tržište očekuje se nekoliko tjedana nakon predstavljanja.

Apple testira iOS 15.5 posljednji prije dolaska iOS-a 16

Ono što s vama želimo podijeliti dotiče se dizajna odnosno dostupnosti Vivo X Fold sklopivog pametnog telefona u više dostupnih boja. U prvom redu riječ je o crnoj, plavoj i sivoj boji.

tekst2sl2 3

Nadalje ono što je poznato a zaista od velikog značaja je i cijena kojom će Vivo X Fold sklopivi pametni telefon doći na tržište. Za početni model 12GB radne memorije i 128GB interne memorije cijena će iznositi 1,735€.

Samsung Galaxy S9 / S9+ više ne prima nadogradnje

Za usporedbu kažimo kako je Samsung Galaxy Fold 3 jeftiniji pri izvedenici od 12GB radne i 512GB interne memorije. Do sada nismo rekli kako će vanjski zaslon doći pri veličini od 6,53” i u OLED tehnologiji.

Spomenuvši zaslon kažimo kako će grafičke elemente odrađivati Adreno 730 grafički procesor. Osim njega Vivo X Fold imat će osmo-jezgreni procesor (1×3.00 GHz Cortex-X2 & 3×2.50 GHz Cortex-A710 & 4×1.80 GHz Cortex-A510).

Nothing ismijava druge pametne telefone – hvali svoj Another (1)

Kada bi se dotaknuli kamera koje će krasiti Vivo X Fold sklopivi pametni telefon onda bi imali prilike navesti 50MP glavnu kameru. Nakon nje reći ćemo kako će Vivo X Fold donijeti i 12MP (x2) periskopsku kameru.

tekst2sl3 2

Osim ove dvije X Fold će imati i 48MP ultraširoku kameru kao i 12MP telefoto kameru. Pitanje prednje (selfie) kamere za sada nije poznato ali se priča kako će prednja kamera moći snimati video pri Full-HD rezoluciji 30 fps-a.

Glasine govore: Apple je još „daleko” od sklopivih iPhone i iPad uređaja

Dok će stražnje kamere (stražnji modul) moći snimati video zapise pri rezoluciji od 4K u 60fps-a. Još jednom ponovimo kako će Vivo X Fold dolaziti s neizmjenjivom Li-Po baterijom od 4,600mAh.

tekst2sl4 4

Brzo punjenje ići će pri brzini od 66W dok će bežično brzo punjenje raspolagati sa 50W. Usprkos daleko visoko cijeni veseli nas što će objavom Vivo X Fold sklopivog pametnog telefona tržište biti obogaćeno za još jednog proizvođača nove kategorije i načina poimanja pametnih telefona u ovoj 2022. godini.

Najčitanije