Banner
tekst3naslovna 5

Vivaldi na Androidu dobio značajnu nadogradnju

Jeste li čuli za Vivaldi web preglednik? Ako jeste sada isprobajte i Android verziju koja je došla do brojčane oznake 5.4.

Dali ste ikada čuli za Vivaldi? Ne nije riječ o skladatelju klasične glazbe, već o web pregledniku (Web browseru) koji je osim za Desktop i prijenosna računala dostupan i na Android platformi.

Snapchat zaustavlja razvoj Pixy drona

Već neko vrijeme Vivaldi je dostupan na Android platformi a tek ovom nadogradnjom dobiva svoj pravi smisao.Brojčana oznaka aktualnog Vivaldija za Android je 5.4 a osim drugačijeg (vizualno) unaprijeđenog korisničkog sučelja – donosi značajku koju konkurencija još nema.

tekst3naslovna 5

Sada se na vrlo jednostavan način može pratiti broj blokiranih oglasa i programa za praćenje koji su blokirani. Ovo je iznimno korisno kada želimo pogledati koliko je reklama blokirano na jednoj web stranici ili koliko se programa blokira.

Posjetite Vivaldi “službenu stranicu” (Vivaldi.com) a za Android kliknite na LINK.

Ako ne znate što su to „programi za praćenje” jednostavno ćemo vam reći i objasniti na pojmu pretraživanja nekog sadržaja na Google tražilici. Dali vam se ikada desilo na neki pojam (npr. računalo) pretražujete na Googleu a onda vam se točno taj model računala prikaže unutar Facebook oglasa.

Tesla ulazi na tržište pametnih telefona – Tesla Pi 5G

E to su vam „programi za praćenje” odnosno oni rade taj posao da vas se „prati” i serviraju oglasi koji su „stvoreni za vas” na društvenoj mreži. Za sada u tim radnjama prednjači Facebook ali niti ostale društvene mreže jednostavno nisu više imune na sve veći prodor takve vrste serviranja oglasa pred korisnike.

tekst3sl2 11

Naravno pripadajući alat za „blokiranje praćenja” unutar Vivaldi web preglednika obogaćen je različitim značajkama koje korisniku pružaju mogućnost prilagode isto kao što je to slučaj kod Desktop verzije Vivaldi preglednika.

Samsung Galaxy S23 Ultra imati će ultrazvučni skener otiska prsta

Ostale nove značajke koje su prisutne unutar Vivaldi 5.4 dolaze u obliku izmjenjivača kartica i izbornika kartica. Ovo je vrlo slična verzija kao ona koja je dostupna i na računalima te je vrlo korisna za sve one koji vrlo često rade na više kartice – pružajući mogućnost brzog čišćenja dodatnih kartica (ako vam više ne trebaju).

tekst3sl3 4

Upravo se Vivaldi vrlo često spominje u kontekstu dostojne zamijene za „Chrome” a ako nastavi ovakav dobar niz sa značajkama ne sumnjamo kako će ga u bližoj budućnosti i prijeći.

Samsung Galaxy S8 /S8+ dobili ažuriranje

Osobito se to smatra kod Desktop verzije jer upravo ona sadrži čitav niz dodatnih mogućnosti u odnosu na Chrome. Stoga nemojte gubiti vrijeme i isprobajte Vivaldi web preglednik bez obzira dali je riječ o računalnoj ili verziji za Android mobilnu platformu.

Jednostavno treba dati priliku novim web preglednicima jer je vrijeme kada su jedni bili „dostupni” IE (sada Edge), Firefox i Chrome – odavno prošlo.

Netflix rekao nadolazeće planove – oglasi dolaze

A za kraj ćemo reći kako je Vivaldi plod rada nekadašnjih radnika Opera web preglednika pa evo vam još jedan „razlog više” za isprobati Vivaldi. I nemojte zaboraviti javiti nam dojmove.

Preuzmite Vivaldi:

GooglePlay-button400x400

Najčitanije