Banner
tekst2sl1 4

Twitter ide putevima TikTok-a – uveo kartice „For You” i „Following”

Twitter uveo nove kartice "For You" i "Following" za sada na iOS platformi ali uskoro novitete možemo očekivati i na Android platformi.

Ako još niste primijetili na svojem Twitter profilu, ova društvena mreža uvela je neke promijene u načinu prikazivanja sadržaja svojim korisnicima.

Najbolji filmovi na Netflixu u 2023.

Sigurni smo kako vam neće dugo trebati da shvatite kako ste „sličan” način donošenja sadržaja već „negdje vidjeli”, odmah će vam na um pasti TikTok.

Ova nadogradnja odnosno ova novina za sada je isključivo vezana uz iOS mobilnu platformu ali ne sumnjamo kako uskoro ista neće dospjeti i na Android.

Xiaomi 13 Ultra biti će predstavljen u travnju

Twitter je zamijenio svoje „Home” i „Latest” feedove za novijima, odnosno sa „For You” te „Following” feedovima. Ovim potezom čelništvo Twitter-a odnosno Elon Musk želi jasnije dovesti pred same korisnike na kojem se dijelu Twitter društvene mreže oni trenutno nalaze.

tekst2sl1 5

Ipak oni koji se „bolje” razumiju u Twitter tvrde kako je ovo dobra odluka odnosno dobar potez, jer je donedavni algoritam za pronalaženje novih vijesti (sadržaja) imao velikih i učestalih problema.

Twitter: Mnogi žele da Musk ode s čelnog mjesta Twitter-a

Te shodno tome zadatak i nije baš tako dobro odrađivao kako se to u praksi od njega i očekivalo. Elon Musk uvođenje noviteta dočekao je da nešto više kaže o istima.

tekst2sl2 4

Sada će vas (svaki put kada otvorite Twitter) dočekati feed „For You” gdje će se prikazivati aktualne obavijesti vaših „prijatelja” te onih korisnika Twitter-a za koje algoritam misli da bi vam mogli biti zanimljivi.

„Twitter 2.0” pred dolaskom – Musk daje ultimatum radnicima

Upravo slično radi i TikTok. Stoga ako koristite TikTok mišljenja smo kako vam neće previše vremena trebati za proces prilagodbe na novitet koji se nalazi pred vama.

tekst1naslovna

Drugi feed „po redu” je „Following” unutar njega vidite sve aktualne ali i one već „stare” radnje osoba koje pratite na Twitter-u. Ako vam se pokaže potreba na vrlo jednostavan način možete postaviti da vas feed „Following” dočeka prvi kada idući put uđete na Twitter.

Huawei Mate X3 – donosi mogućnost satelitske komunikacije

Po zadanim postavkama prikaza taj će feed biti „For You” baš kao što je to slučaj i na TikTok platformi. Ako se malo vratimo u prošlost i prisjetimo se prošle godine, tada je Twitter već nešto slično pokušao servirati svojim korisnicima ali nažalost ono i nije baš naišlo na dozu odobrenja i „plodno tlo” kod samih Twitter korisnika.

tekst1sl1 1

Prema riječima Elona Muska, Twitter se ovoga puta nada kako će biti drugačije, odnosno kako će korisnici prihvatiti novi način donošenja sadržaja.

YouTube uskoro započinje emitirati Tv sadržaj

Ako i ne prihvate sumnjamo kako će Musk pristati na kompromis, stoga što prije shvatimo kako je ovo „novi” a ujedno i jedini način prikazivanja sadržaja (bez povratka na staro) to će nam svima biti lakše. Jer kad Elon Musk (a.k.a ČELNIK TWITTERA) nešto zamisliti to se obavezno mora ostvariti, tako i nikako drugačije.

Najčitanije