Banner
tekst2naslovna

TikTok – limit 60 minuta za mlađe od 18

TikTok po prvi puta uvodi ograničenja korištenja za mlađe od 18.

Nedavno smo govorili kako TikTok dopušta (i poziva) državne istražitelje da „uđu” u sjedište ove društvene mreže i izvrše kontrolu u vezi „čuvanja, korištenja osobnih podataka” svojih korisnika.

OnePlus najavio (OnePlus Fold) sklopivi telefon – na tržištu krajem 2023.

Danas kao grom iz vedra neba dolazi nam jedna i više nego dobro došla novina (značajka) za koju smatramo kako ju je TikTok odavno trebao uvesti.

tekst2sl1

Radi se o ograničenom korištenju (vremenskom periodu) TikTok društvene mreže za sve one korisnike mlađe od 18 godina. Nemojte odmah (vi roditelji) misliti kako je ovo „kraj korištenja” TikTok platforme za vašu djecu.

TikTok na udaru državnih istražitelja – razlog je sigurnost podataka korisnika

Ova značajka bit će automatski uključena i dostupna a vi ćete je ako to želite moći u potpunosti isključiti odnosno produžiti za dodatnih 30min.

tekst2sl2

Ovo znači kako će vaše dijete imati u danu jedan sat vremena da koristi TikTok platformu. Nakon što to vrijeme istekne, ona će mu biti onemogućena.

DXOMARK: HONOR Magic5 Pro ima najbolju kameru i ekran

Isto tako ovom nadogradnjom došla je i mogućnost dodatne kontrole zaprimanja Push-up obavijesti, pa tako svi oni mlađi od 15 (njihovi roditelji) mogu postaviti da Push-up obavijesti ne dolaze u vremenu iza 21 sat.

tekst2sl3

Dok oni koji su stari između 16 i 17 godina to isto mogu učiniti za zabranom iza 22 sata. Ako onemogućite „korištenje 60 min” dnevno TikTok platforme za vaši dijete, sve jedno ćete primiti obavijest o prekomjernom korištenju platforme kada to vrijeme pređe 100 minuta.

Apple iPhone SE 4 (2024.) – ipak će uskrsnuti u obliku iPhone-a 14

Roditelji sve navedene (novopridošle) značajke bit će vam dostupne unutar „Family Pairing” obavijesnog centra unutar Postavki. Kada već govorimo o ovim novim značajkama TikTok platforme, onda bi bio red da se prisjetimo i jedne starije.

tekst2sl1

Naime već neko vrijeme TikTok donosi mogućnost „obavijesti” kada je potrebno „otići na spavanje”. Tako svi korisnici na vrlo jednostavan način mogu postaviti obavijest kada će ih skočni prozor obavijestiti da je vrijeme za prestanak korištenja TikTok platforme odnosno da se potrebno odjaviti s iste te „poći u krevet”.

Apple želi (i plaća) da Samsung Galaxy S23 Ultra bude sporiji na benchmark testiranjima

Dali je ovo zaista rezultat Američkih vlasti i Europske Komisije da malo primiri TikTok. Ili je riječ o potezu pokajnika i načinu posipanja pepelom kako bi TikTok ispravio nepravilnosti i sve ono što je radio loše sve ovo vrijeme.

tekst2naslovna 4

Bit će svakako zanimljivo za vidjeti kako će se razvoje ove „priče” razvijati dalje te što će o svemu reći Europska Unija, odnosno Europska Komisija.

Huawei donosi inovativne tehnologije i iskustva na MWC 2023. u Barceloni 

Jer moramo se prisjetiti kako je sve bilo pred gotovim činom i zaista onemogućavanju korištenja TikTok platforme na tlu Europske Unije. Koliko vi dnevno vremena provodite na TikTok-u? Dali ste se ikada zapitali ili na tome i ne obraćate baš previše pažnje?

Najčitanije