Banner
tekst2naslovna

TikTok se želi pozicionirati kao tražilica

TikTok ima u planu "ulazak" na novo tržište - tržište tražilica. U početku nudi pretraživanje vlastitog sadržaja (putem widgeta) a kasnije...

Popularna platforma „TikTok” nakon niza aktualnih skandala čini se kako je napokon pronašla „mirnu luku”. Čitavi problemi nekako su se umirili i sada TikTok može dalje nastaviti svoje poslovanje – uobičajenim tokom.

Samsung Galaxy S23 Ultra Limited Edition – ništa novo!

Naravno ne bi „mi bili mi” da nemamo nove novine, glasine i „šuškanja” oko TikTok platforme. Tako su se nedavno pojavile glasine kako TikTok želi na tržište tražilica.

tekst2sl1 4

I ne nije ovo obična nebuloza već zaista čelnici ove platforme imaju ozbiljne planove za istim. U Velikoj Britaniji već je puštena u javnost reklama gdje se kao glavna rečenica ističe „Pretražite to s TikTokom”.

Twitter: Elon Musk odlazi i imenuje novog izvršnog direktora Twitter-a

TikTok ide putem toga da zaista postane tražilica a sve će započeti donošenjem widgeta odnosno mogućnosti lakše i jednostavnije pretrage vlastitog sadržaja.

tekst2sl2 1

Povodom toga na Android i iOS platformama TikTok je doveo nove widgete (ima više njih u različitim veličinama – pa si izaberite onoga koji vam najviše odgovara).

HTC U23 Pro 5G biti će predstavljen 18.05.2023.

Jednostavnim načinom dodavanjem widgeta na vašem iOS telefonu odaberite željeni TikTok widget te tako uđite u pretraživanje ove platforme na potpuno nov način.

tekst2sl3

Jednostavnim dugim pritiskom na zaslonu vašeg iOS telefona jednostavno sačekajte da telefon ne prijeđe u „način podrhtavanja”. Nakon toga dodirnite gumb „+” u gornjem lijevom kutu zaslona.

Dimensity 9200+ – veći CPU i GPU taktovi uz manju potrošnju energije

U polje „Search Widgets” upišite „TikTok” te ćete zatim dobiti niz TikTok widgeta ali vi odaberite onaj koji ima oznaku „search” te zatim ga označite i dodirnite plavi gumb na dnu zaslona „Dodaj widget”.

tekst2sl4

Nakon što widget pozicionirane na željeno mjesto, jednostavno odaberete gumb „Gotovo”. Sličan postupak je i s Android platformom (a sada ćemo isti i opisati).

Sony Xperia 1 V – Exmor T senzor i 4K OLED zaslon

Dugo tržište pritisnuto na nekom od početnih zaslona vašeg telefona. Sve dok ne ugledate skočni prozor koji vam daje tri opcije: pozadina i stil, Widgeti i Početne postavke.

tekst2naslovna

Naravno vi odaberete Widgeti. Upišite „TikTok” u polje za pretraživanjem widgeta koji se nalazi na vrhu zaslona. Isto tako će vam se pojaviti nekoliko TikTok widgeta ali ćete vi odabrati onaj gdje stoji naznačeno „search”.

Sony Xperia 10 V – baterija od 5,000mAh s težinom od 159g

Kada ste pronašli navedeni, dugim pritiskom na njega on će se pojaviti na vašem početnom zaslonu. Svakako morate znati kako za ovaj TikTok widget je naravno potrebno imati instalirani i samu TikTok aplikaciju.

TikTok Stories #1

Ne možemo a da ne istaknemo aktualnu priču kako je Amerika samo „korak” od potpune zabrane korištenja TikTok platforme. Prisjetimo se kako je savezna država Montana već napravila prvi korak a slično bi mogle napraviti i ostale Američke Savezne Države.

Apple iOS 16.5 i watchOS 9.5 biti će dostupni idući tjedan

No ipak se nadamo kako se takav scenarij neće ostvariti, već kako će TikTok nastaviti posve normalno poslovati u Americi, kao što je to do sada bio slučaj.

Najčitanije