huawei
tekst2naslovna

TikTok na udaru državnih istražitelja – razlog je sigurnost podataka korisnika

TikTok se na sve načine želi ograditi od optužbi pa je pozvao i istražitelje da slobodno dođu i preispitaju što ih sve zanima.

Zasigurno ste čuli (ili pročitali naš članak) o tome kako je popularni TikTok u velikim problemima. Sve je započelo „prijedlogom” Europske Komisije koja želi da se TikTok malo „smiri” kada je u pitanju prikupljanje i korištenje podataka svojih korisnika.

Samsung Galaxy S23 Ultra recenzija

Ne samo da želi da se poznata društvena mreža malo primiri, već nakon slučaja prisluškivanja novinara želi pak da se TikTok potpuno „ugasi” i onemogući na tlu Europske Unije.

tekst2naslovna 4

Ove polemike traju već duže vrijeme a sada je (čini se) TikTok odlučio „povući vodu na svoj mlin” tako da pušta državne istražitelje u samo središte tvrtke.

Apple iPhone SE 4 (2024.) – ipak će uskrsnuti u obliku iPhone-a 14

Kako bi se sve dodatno izgladilo, glasnogovornica TikTok-a, dala je intervju za BBC rekavši kako tvrtka nikada nije bježala od odgovornosti. Naprotiv, rekla je kako se čitava ova priča i neistine oko TikTok platforme u velikoj mjeri stvaraju unutar političkih krugova, kojima je za cilj jednog zauvijek ugasiti najpopularniju društvenu mrežu na svijetu.

tekst3naslovna 4

Naravno nije navedeno o kojim se političkim krugovima radi ali ako jednostavno zbrojimo 2 i 2 na zaista jedan lak način, može se doći do više nego očitog odgovora.

Apple želi (i plaća) da Samsung Galaxy S23 Ultra bude sporiji na benchmark testiranjima

Ako kojim slučajem niste znali „ostale” društvene mreže su vam većinom Američke a TikTok je Kineska. Stoga je razlog odnosno povod za ovakvu „agresiju” na TikTok i više nego očit, smatra glasnogovornica ove najpopularnije društvene mreže.

tekst3sl2 3

Uostalom zar nismo već imali slučajeva kada su i Facebook kao i Instagram (pa i YouTube) i više navrata pokušali „iskopirati” TikTok – ako ste zaboravili o čemu se radi, onda podsjetnike možete pronaći na našim stranicama: Poveznica 1, Poveznica 2.

TikTok mora se prilagoditi novom zakonu u EU – inače slijedi zabrana

Premda sam potez koji je uradio TikTok zahtjeva i više nego veliku odvažnost i hrabrost. Iako znamo kako TikTok nije „čist” odnosno ako stvarno istražitelji „ušetaju” u sjedište TikTok-a, moglo bi se tu naći različitih detalja.

tekst1sl2 6

Dali vi u posljednje vrijeme kontrolirate koliko dnevno koristite ovu društvenu mrežu, ili vam je svejedno? Da ne bi sada ispalo da blatimo TikTok, i Facebook je prije nekog vremena bio u „aferi” s prikupljanjem podataka korisnika.

Twitter ide putevima TikTok-a – uveo kartice „For You” i „Following”

O tome smo naravno rekli svoje mišljenje u članku: „Facebook je odavno u našim životima”. Kakvo je vaše mišljenje o svemu, slobodno nam se javite u komentare, jer čim otvorimo browser (internetski preglednik) moramo biti svjesni da nas netko „gleda”, svijetlo se (i htjeli mi to) to nama ili ne.

tekst1sl1 6

Vratimo se mi na trenutak na TikTok i Europsku Komisiju, navodno je izglasana zabrana korištenja TikTok društvene mreže unutar Europskog Parlamenta.

TikTok priznao špijunažu u Americi – slijedi blokada TikTok-a

Dali je ovo samo „prvi korak” stvarne zabrane korištenja (i gašenja) TikTok-a na tlu Europske Unije, svakako ćemo vidjeti u vremenima koja nam tek dolaze.

Najčitanije