Banner
tekst4naslovna1

Tesla Model Y – najprodavanije vozilo na Svijetu

Tesla Model Y dobila titulu za najprodavanije vozilo na Svijetu. Elon Musk je naglasio kako je Model Y „prestigao u utrci” Toyota Corolle.

Došlo je vrijeme da pišemo o tome kako se Elon Musk, CEO Tesle jednostavno voli pohvaliti „svojim” odnosno uspjesima svoje tvrtke.

Xiaomi 14 Pro – dvije verzije telefona s 90W i 120W punjenjem

Razloga za slavlje svakako ima jer je Tesla Model Y dobila titulu za najprodavanije vozilo na Svijetu. Elon Musk je naglasio kako je Model Y „prestigao u utrci” Toyota Corolle.

tekst1naslovna 2

No sada ćemo reći „jedne loše vijesti” koje se neće baš dopasti vlasnicima Modela Y. Naime svi dosadašnji model dolaze s Hardware 3.0 kompletnom opreme a čini se kako Tesla u tvornici „isprobava” Model Y s malom „nadogradnjom”.

Motorola Razr 40 – certifikati, renderi i pogled na neke značajke

Odnosno s implementacijom Hardware 4.0 „paketom opreme”. Jednostavnije nam je tu „nadogradnju” nazvati paket opreme da bi to mogli shvatiti i svi oni koji koriste ostala auta na električni pogon odnosno oni koji još uvijek koriste auta s motorom na unutarnje izgaranje.

tekst3naslovna

Nažalost nemojte misliti kako ćete vrlo lako i jednostavno (bezbolno) Hardware 4.0 „ugraditi” u svoj Model Y koji sada posjeduje Hardware 3.0.

Apple WWDC 2023. (05.06. – 09.06.) – što očekivati i gdje pratiti?

Odgovor je poprilično jednostavan – nećete i nikako se ne može izvršiti nadogradnja. Jer Hardware 4.0 donosi veći i drugačiji zaslon (računala) kao i više kamera, veći broj pripadajućih senzora te drugačiji oblik matične ploče.

Snapdragon 8+ Gen 2 uskoro bi mogao debitirati sa Kineskim modelima

 

Slobodno Hardware 4.0 „paket opreme” odnosno redizajn Modela Y otkriva i neke zanimljive detalje i početke možda „duljih” suradnja. Naime kamere koje se nalaze unutar Modela Y a dio su unutar paketa Hardware 4.0 rezultat su proizvodnog procesa tvrtke Samsung.

Motorola Razr 40 Ultra – prikaz vrhunskog izgleda uz sve značajke

Dali je ovo početak ulaska Samsunga na tržište električnih automobila? Iako o ovome neki dodatni detalji nisu poznati sigurni smo kako ćemo o ovome još imati prilike govoriti u nadolazećem razdoblju.

tekst3sl2

Ako se pitate kako je to Tesla Model Y najprodavanije vozilo na Svijetu – Model Y je u prvom kvartalu ove godine prodan u 267,200 primjeraka dok je Toyota Corolla prodata u 256,400 primjeraka.

Renault 5 biti će službeno vozilo ovogodišnjeg Roland Garros-a

Ova brojka jasno govori kako je Tesla Model Y prvi električni predstavnik koji s ponosom može istaknuti kako je „najprodavanije vozilo na Svijetu” i još k tome u električnoj klasi.

tekst4sl1

Svi oni koji su još uvijek nekako skeptici po pitanju elektrifikacije, ovo im možete biti i više nego „dobar znak” onoga što ih očekuje u sada već aktualnom vremenu a ne u bliskoj budućnosti kako smo do sada naviknuli o tome govoriti.

Tesla se okreće „reklamiranju” i Musk “predstavlja” nove modele

Ovim rezultatima u prilog govore i prošlogodišnji planovi čelnika Tesle, kada je istaknuo kako Tesla ima u cilju „skinuti s trona” Toyotu – i te su se želje jednostavno ostvarile, kako je rekao Musk.

Najčitanije