Banner
tekst1naslovna1

Telegram uvodi pretplatu – Premium plan

Telegram uvodi pretplatu, Premium plan. Hoće li nakon ovoga i WhatsApp te Viber također početi razmišljati o uvođenju pretplate?

Popularni servis za komuniciranje na pametnim telefonima, Telegram uskoro uvodi način pretplate u svoje redove. Ako je vjerovati glasinama ovaj servis za komunikaciju koji je svoju planetarnu popularnost stekao u vremenima COVID-19 virusa, uskoro više neće biti besplatan.

Samsung Galaxy Z Fold 4 donosi drugačiji omjer stranica

Da to pobliže pojasnimo i dalje „će on” imati svoj besplatni dio za koji vjerujemo kako će i dalje biti najviše korišteni način Telegrama ali će isto tako svojim korisnicima ponuditi i Premium plan (pretplatu).

tekst1sl1 6

Iako za sada nije poznat iznos koji će biti potrebno izdvojiti za „uživati” u značajkama pretplate zna se da će korisnici koji se odluče za navedeno moći uživati u posebnost sadržaja.

To je svakako i očekivano jer nekako Premium (pretplatnički) plan treba se razlikovati od besplatnog plana. Osim oznake (kvačica) koja će se pokazivati pokraj profilne fotografije na Telegram aplikaciji, korisnici koji se odluče za Premium Telegram imat će pristup posebnim stikerima i ostalim značajkama Telegrama servisa za komunikaciju.

Samsung predstavio ekosustav pametnih uređaja i prvi OLED televizor S95B!

Vjerujemo kako neće biti velike razlike u mogućnosti korištenja Premium i besplatne verzije Telegrama. Jedino što oni koji se odluče za pretplatu na Telegram mogu dobiti je recimo veličina datoteka koja se može slati putem istog odnosno neke malo drugačije značajke, koje u svojem osnovnom (besplatnom) paketu i nemaju toliki obujam.

tekst1sl2

Nije dugo trebalo čekati da internet reagira na ovu Telegramovu odluku a sve je većinom u stilu šale i memova. Ponajprije sa sloganom koji je do nedavno bio aktualan „Telegram je zauvijek besplatan.  Nema oglasa, nema pretplate”.

Nothing Phone (1) – ističe proziran dizajn i jednostavnost izgleda

Taj će slogan biti uskoro zamijenjen s onim „Telegram pruža besplatnu neograničenu pohranu u oblak za razgovore i medije”.

Ovaj slogan i više je nego jasan pokazatelj da plan koji se temelji na Premium značajkama i više nego u izradi i samo je pitanje vremena kada će biti pušten u opticaj.

Xiaomi 12 S prvi puta prikazan sa Leica oznakom

Ono što naj ponajviše zanima je to hoće li sada ljutiti konkurentski poput Vibera ili WhatsAppa također se odlučiti za uvođenje Premium segmenta?

tekst1naslovna

Ako je tako izuzetno nas zanima kako će to biti ukomponirano osobito zato što je ovaj plan koji Telegram ima izuzetno „skroman” i svakako nam ne drži vodu.

TikTok uvodi „Live Subscription” – mogućnost pretplate na omiljene kreatore

Jer se ne može za određeni iznos pretplate ponuditi kvačicu pokraj profilne slike i nekoliko „ekskluzivnih” stikera koje besplatna (osnovna) verzija ne posjeduje.

WhatsApp dobio mogućnost reakcija i dijeljenje velikih datoteka

Ako konkurenti uskoro (u bližoj ili daljoj budućnosti) uvedu Premium segment sigurni smo kako će biti značajno bogatiji od onoga što u planu ima predstaviti Telegram pod nazivom „Premium”.

Dali se vi slažete s ovime odnosno koliko vas trenutno koristi Telegram i kako ste zadovoljni njime? Kako smo i rekli on je svoju popularnost stekao u vrhu COVID-19 pandemije kada je slovio za „jedini siguran” servis za komunikaciju „koji se ne prisluškuje” za razliku od ostalih.

Apple Watch 8 – dizajn „Retro” kao i iPhone 14

Sada nam se čini da Telegram samo želi dodatno ugrabiti tržišni dio kolača i to značajno novčano oploditi (nemojte nam zamjeriti ako smo izabrali pogrešnu riječ). Ako koristite Telegram, hoćete li prijeđi na Premium značajku? Ili će te ipak odustati u potpunosti od Telegrama?

Najčitanije