Banner

Svemu usprkos: Huawei je 3. najvredniji brend elektronike na svijetu!

Huawei je na 3. mjestu najvrjednijih brendova elektronike na svijetu, prema objavi Brand Finance konzultantske kuće

Brand Finance, vodeća konzultantska tvrtka za procjenu i strategiju brendova, proglasila je Huawei jednim od 10 najvrjednijih brendova za 2022. godinu. Brand Finances svake godine testira 5 000 najvećih svjetskih brendova kroz 29 sektora u 36 zemalja, a u izvješću Electronics & Appliances, izdanom u ožujku, Huawei je rangiran na 3. mjestu u kategoriji najvrjednijih brendova, te je tako zadržao prošlogodišnju vodeću poziciju.

Izvješće pokazuje Huaweijevu vrijednost od 71,2 milijarde dolara, odnosno porast za čak 29% u odnosu na prošlu godinu, što je kompaniji osiguralo 3. mjesto Brand Finance ljestvice. Nakon promjena tržišnih uvjeta i poteškoća u lancu opskrbe uzrokovanih pandemijom COVID-19, premium brendovi se oporavljaju od ograničene razine opskrbe.

Watch GT Runner 03 Huawei

Huawei je također visoko rangiran u kategoriji najjačih brendova elektronike i uređaja s Brand Strength Indeksom 82 od 100 te Brand ratingom AAA-. Iako su infrastruktura i poslovanje Huaweijevih korisnika pogođeni sankcijama zapadnih vlada, kompanija je reagirala snažnim povećanjem ulaganja u domaće tehnološke tvrtke, kao i povećanim aktivnostima istraživanja i razvoja, prenose stručnjaci iz Brand Financea. Huawei je također zabilježio porast u poslovanju wireless opremom za 5G tehnologiju u Kini, Europi, Bliskom istoku i Africi. Štoviše, Huawei osnažuje svoje softverske temelje ulaganjem u operativne sustavu kao što su HarmonyOS i EulerOS, kako bi korisnicima pružio potpunije iskustvo i time dodatno učvrstio svoju poziciju na tržištu.

Huawei je također objavio svoje godišnje izvješće za 2021. godinu otkrivši da je kompanija održala zavidnu razinu poslovanja tijekom protekle godine. Prema izvješću, Huawei je u 2021. ostvario prihod od 100 milijardi dolara, od čega 18 milijardi dolara neto dobiti, što bilježi porast od 75,9% u odnosu na prethodnu godinu. Izdaci za istraživanje i razvoj dosegli su 22 milijarde dolara u 2021., što predstavlja oko 22% ukupnih prihoda kompanije.

Huawei P50

Ukupni rashodi za istraživanje i razvoj u posljednjih 10 godina dosegli su više od 132 milijarde dolara, a Huawei i dalje planira kontinuirano povećavati ulaganja. Huaweijevo poslovanje usmjereno je na želje i potrebe korisnika, dodatno izgrađujući globalni ekosustav za novo pametno i povezano doba, kao dio kompanijine Seamless AI Life strategije.

AI strategija je 2021. ostvarila prihod od 38 milijardi dolara i nastavlja bilježiti stabilan rast prodaje pametnih nosivih uređaja, pametnih zaslona, bežičnih slušalica i Huawei Mobile Servicesa (HMS). Detaljnije, segmenti pametnih nosivih uređaja i pametnih zaslona zabilježili su porast za više od 30% na godišnjoj razini. Operativni sustav HarmonyOS korišten je na više od 220 milijuna Huaweijevih uređaja od 2021. godine, čime je postao najbrže rastući operativni sustav mobilnih uređaja na svijetu.

Huawei proizvodi i usluge

Huawei je predstavio Huawei nova 9 SE pametni telefon za sve generacije. Vođen inovacijama, nasljeđuje zadivljujuću estetiku usklađenu sa snažnim performansama i sustavom četverostrukih kamera koji definira Huawei nova seriju. Huawei nova 9 SE će na našem tržištu biti dostupan početkom sljedećeg mjeseca, a svi korisnici koji kupe uređaj do 28. lipnja, ostvaruju pravo na besplatnu zaštitu zaslona u trajanju od 12 mjeseci.

Huawei je nedavno predstavio svoj prvi profesionalni trkački sat, Watch GT Runner. Novi sat kombinira najbolje iz renomirane GT serije i pruža nove značajke koje će zadovoljiti sve rekreativce i profesionalne trkače.

U prodaji se nalaze dva vodeća uređaja Huawei P serije, P50 Pocket i P50 Pro. Oba uređaja dolaze s AppGalleryjem, trećom najvećom trgovinom aplikacija na svijetu, a ako korisnici imaju ikakvih nedoumica kako koristiti aplikacije, mogu pronaći sve informacije na AppsOnHMS stranici.

U prodaji se mogu pronaći i FreeBuds Lipstick slušalice. Radi se o raskošnom izdanju vodećih slušalica koje savršeno kombiniraju luksuzan dizajn s vrhunskim audio iskustvom.

Najčitanije