Banner
Xiaomi Google TV

Stiže Xiaomi Google TV

Znamo: do sada je Xiaomi koristio Android TV platformu. Novi modeli za Q2 dolaze s najnovijim Google TV operativnim sustavom, a od srednje klase na više opremljeni su QLED panelima. Cijena? Od 700 eura za 50"

Xiaomi je osvježio ponudu televizora za EU tržište. Srednja klasa LCD TV-a će imati QLED u nazivu, jer koristi quantum dot tehnologiju (svjetlija slika, više boja).

Zanimljivo jest, da će novi modeli – iako imaju QLED – imati 50 / 60 Hz matricu (ali s interpolacijskim procesorom – pa je to ok). 4K rezolucija je standard, kao i tri HDMI 2.0 konektora.

LCD panel je 8 bitni, a pokrivenost DCI-P3 spektra boja je 92%. Pozadinski osvjetljenje je klasično, LED-ice, bez naprednih mogućnosti lokalnog zatamnjenja.

Xiaomi Google TV 2

Super je što Xiaomi podržava dva glavna HDR standarda: HDR10+ i Dolby Vision IQ, ne sudjeluju u blesavom ratu standarda.

Da ne kompliciramo: novi Xiaomi Google TV će biti OK za sve sadržaje, ali ako tražite vrhunsko HDR iskustvo trebat ćete ipak dublje posegnuti u džep.

Jedan od glavnih mamaca jest Google TV, novo sučelje povrh Android TV-a.

Xiaomi nije naveo koji Android TV je ispod, no znamo da će koristiti MediaTek MT9611 SoC s 2 GB RAM-a i 16 GB flash memorije za pohranu.

Tu je WiFi 5, Bluetooth 5.0, te HDMI eARC. Od zvuka, Xiaomi Google TV podržava Dolby Atmos i DTS:X.

 

Novi Xiaomi Google TV televizori uskoro stižu u prodaju.

Najčitanije