Banner
3 34

Stellantis STLA Large Platforma: Električna revolucija s impresivnim dometom i performansama

Stellantis je nedavno lansirao STLA Large platformu za baterijska električna vozila (BEV), najavljujući njezinu upotrebu u osam nadolazećih vozila, uključujući Jeep Wagoneer S. Ova fleksibilna platforma s baterijom kapaciteta do 118 kWh nudi impresivan doseg od 800 km, čime stvara snažnu konkurenciju na tržištu električnih vozila. Sa brzim punjenjem od 4,5 kWh po minuti, raznovrsnim opcijama pogona i atraktivnim performansama, STLA Large postavlja temelje za budućnost električne mobilnosti.

Stellantis je nedavno predstavio svoju najnoviju inovaciju u području električnih vozila – STLA Large platformu za baterijska električna vozila (BEV).

Smart #1 jeftiniji u Velikoj Britaniji

Ova fleksibilna šasija dizajnirana je za različite vrste vozila, uključujući automobile, crossovere i SUV-ove u segmentima D i E. Stellantis planira koristiti STLA Large platformu u osam nadolazećih vozila, među kojima se ističe nedavno predstavljeni Jeep Wagoneer S.

2 57

STLA Large platforma je jedna od četiri platforme za električna vozila tvrtke, s STLA Medium platformom već predstavljenom u srpnju prošle godine.

Alfa Romeo Milano – električni ljubimac koji pomiče granice

S verzijama od 400 V i 800 V, STLA Large će imati ugrađenu bateriju kapaciteta do impresivnih 118 kWh. Ovaj kapacitet trebao bi osigurati iznimno velik doseg od oko 800 km (500 milja), postavljajući Stellantisova električna vozila u snažnu konkurenciju s drugim markama poput Kia, Tesla i Ford.

1 64

U usporedbi s konkurentskim modelima poput Kia EV9, Tesla Model S P100D i Ford F-150 Lightning Extended Range, STLA Large se ističe svojim snažnim kapacitetom baterije.

Alfa Romeo prelazi na „električnu” stranu priče – crossover prvi na tržištu

Očekuje se da će učinkovitost brzog punjenja iznositi 4,5 kWh po minuti, što dodatno olakšava korištenje električnih vozila u svakodnevnim situacijama.

Goodyear predstavio ElectricDrive 2 – guma za električne automobile

Platforma će biti dostupna s opcijama pogona na prednje kotače, stražnje kotače ili sva četiri kotača, pružajući vozačima raznolikost i prilagodljivost prema vlastitim preferencijama.

Huawei i Voyah udružuju snage za revoluciju u električnim vozilima

Električna vozila koja koriste STLA Large platformu mogu očekivati impresivno vrijeme ubrzanja od 0 do 100 km/h u svega nekoliko sekundi, čime pružaju dinamično iskustvo vožnje.

Osim performansi, STLA Large platforma nudi niz dodatnih značajki koje poboljšavaju ukupno iskustvo vozača. Trail Rated udaljenost od tla osigurava izvanredne terenske sposobnosti, što je često ključno za ljubitelje vožnje izvan cesta. Grijanje/hlađenje kabine optimizirano je za manju potrošnju energije, što doprinosi povećanoj učinkovitosti vozila.

Hyundai Mobis Mobion koncept: Revolucija u manevriranju i sigurnosti na cestama

Dimenzije STLA Large platforme prilagođene su različitim potrebama vozača, s rasponom ukupne duljine od 187,6 do 201,8 inča, ukupne širine od 74,7 do 79,9 inča te međuosovinskim razmakom od 113,0 do 121,1 inča. Udaljenost od tla varira od 5,5 do 11,3 inča, dok je maksimalni promjer gume 32,6 inča.

Planovi tvrtke Stellantis za budućnost uključuju lansiranje osam BEV-ova za brendove Dodge, Jeep, Alfa Romeo, Chrysler i Maserati do kraja 2026.

Apple Car: Ponovno se govori o autonomnoj vožnji i električnom pogonu

Među prvim vozilima koje će koristiti STLA Large platformu je nadolazeći Jeep Wagoneer S iz 2025., koji će biti dostupan za prodaju u Sjedinjenim Američkim Državama ove jeseni.

Stellantis STLA Large platforma predstavlja ključni korak prema širem usvajanju električnih vozila, pružajući visoke performanse, izvanredan doseg i prilagodljivost u vožnji. Ova inovacija postavlja temelje za električnu mobilnost u budućnosti i potiče natjecanje na tržištu električnih vozila.

Najčitanije