Banner
tekst2naslovna 3

Stariji Galaxy Z Fold mobiteli dobivaju neke značajke sa Z Fold 4

Već je postala praksa kada se objavi novi da oni stari modeli pametnih telefona dobije neke aktualne značajke. Tako će biti i u slučaju Galaxy Z Fold 4 odnosno Galaxy Z Fold 3 sklopivih pametnih telefona.

Već je i „uobičajeno” kada se pojavi nova generacija Samsung Galaxy pametnih telefona da godinu dana stari model dobiju poneke značajke (one omanje).

Xiaomi 12T Pro imati će 200MP kameru

Ali naravno i dalje je i cilju da ponosni vlasnici nekog starijeg Galaxy pametnog telefona postepeno prijeđu na aktualni. Tako je to i u pitanju aktualnog Samsung Galaxy Z Fold 4 sklopivog pametnog telefona.

tekst1sl2 7

Samsung će pustiti „nadogradnju” na Galaxy Z Fold 3 s nekim značajkama koje se prvenstveno vezuju uz Galaxy Z Fold 4. Tu je u prvom planu postavljen i dolazi potpuno novi Taskbar.

Gorilla Glass slavi 15 godina – kako je sve počelo?

On pak svoje korijene vuče s Androida 12 odnosno Androida 12L koji je usko namijenjen za korištenje na sklopivim pametnim telefonima. Naravno da sada to neće biti sve tako „super” kao što je na Galaxy Z Fold 4 modelu.

Samsung predstavio Galaxy Z Flip 4 / Z Fold 4 – Najsvestranije uređaje koji mijenjaju način korištenja pametnih telefona

Ali će u jednoj mjeri i na starije Galaxy Z Fold modele donijeti onaj osjećaj „premium” značajka kojega nije jednostavno pregazilo vrijeme. Novi Taskbar trebao bi doći na starije Galaxy Z Fold modele zajedno sa One UI 4.1.1 koji će biti ujedno i posljednji prije dolaska One UI 5.0 i Androida 13(L).

A o samoj dostupnosti odnosno kompatibilnosti Samsung Galaxy pametnih telefona s One UI 5.0 i Androidom 13 već smo u nekoliko navrata pisali na našim stranicama.

Apple je želio Facebook – ali sve je propalo

Novi Taskbar koji je svoje mjesto našao na Samsung Galaxy Z Fold 4 sklopivom pametnom telefonu kao glavnu novinu donosi postavljanje aplikacija u dva stupca, što značajno pruža ugodniji način rada i preglednost pri izvršenju zadataka.

Huawei Watch GT 3 Pro recenzija

Ovom „nadogradnjom” nije spomenut Galaxy Z Flip 4 odnosno stariji Galaxy Z Flip modeli, što u jednu ruku i razumijemo sa s obzirom na ograničene dimenzije zaslona.

tekst2sl3 3

Ali upravo tu prednost lagano dobiva Samsung Galaxy Z Fold 4 čiji ekran kada se otvori prerast u pravo „malo” računalo za pojedini rad u kratkom vremenu.

Disney+ usprkos odličnim rezultatima povisuje cijenu i uvodi oglase

Dolaskom One UI 4.1.1 nadogradnje, Samsung ujedno i potvrđuje kako je sve spremno za finalno „peglanje” a nakon toga i puštanje u opticaj One UI 5.0 grafičkom korisničkog sučelja i naravno Androida 13.

Samsung One UI 5.0 beta – dostupna u više zemalja

Ako ste zaboravili pregledati koji će to Samsung Galaxy pametni telefoni (pa i oni sklopivi) dobiti Android 13 i One UI 5.0 odmah „trkom” pregledajte našu LISTU i kažite nam svoje mišljenje.

tekst2naslovna 5

Odnosno hoće li i vaš omiljeni Samsung Galaxy osvanuti pri novom Android 13 ruku i s One UI 5.0 značajkama. Jer nemojmo zaboraviti Samsung se obvezao na četiri godine (četiri verzije) donošenja Android inačica i pet godina sigurnosne podrške (sigurnosnih zakrpi).

Samsung Galaxy S23 Ultra – sve više detalja poznato

Što samo dodatno ukazuje kako će većina aktualnih Samsung Galaxy pametnih telefona dobiti Android 13 odnosno One UI 5.0 grafičko korisničko sučelje.

Najčitanije