Banner
tekst1sl5 2

Sony Xperia 10 V – dizajn i specifikacije iste kao kod prethodnika

Sony planira u svibnju predstaviti nasljednika Xperia 10 IV modela ali osim drugačijeg imena (Xperia 10 V) i dostupnosti stereo zvučnika tu ništa ostalo neće biti drugačije.

Iako smo u posljednjih nekoliko članaka (kada smo se doticali Sony Xperia pametnih telefona) rekli kako ova tvrtka i nema baš aktualnih predstavnika, čini se kako će se to uskoro ispraviti.

YouTube donosi „1080p Premium” – za one koji žele platiti

Naime Sony uskoro planira predstaviti nasljednika Xperia 10 IV modela. On će se odazivati na ime Sony Xperia 10 V a imat će više sličnosti nego razlika u usporedbi s još uvijek aktualnim modelom Xperia 10 IV.

tekst1sl1 10

Prošle 2022. godine u svibnju je Sony najavio Xperia 10 IV dok je navedeni model bio predstavljen tržištu u lipnju. Stoga se i sada očekuje isti takav scenarij.

Apple iPhone 15 – prikaz CAD rendera i potvrda Dynamic Island-a

Svi oni zaljubljenici u Sony Xperia pametne telefone (ako kojim slučajem očekuju neke razlike), ostat će razočarani jer razlika i noviteta baš previše i neće biti.

tekst1sl2 7

Sada bi mnogi od vas rekli: „Kako to mislite”? E pa vrlo jednostavno mislimo, same dimenzije bit će vrlo slične a one glase: 153,3×68,4×8,5mm (dok Xperia 10 IV ima: 153x67x8,3mm).

Samsung Galaxy S23 serija pametnih telefona – novo doba tehnologije na dlanu

Dakle Sony Xperia 10 V malo je „deblja” u odnosu na još uvijek aktualni model. Po pitanju samog dizajna on i dalje datira iz 2015. godine ali to i neće biti tako veliki problem fanovima Sony Xperia telefona jer su oni već na njega i naviknuli.

tekst1sl3 5

Jedna od glavnih posebnosti (ako to tako možemo nazvati) pri Xperia 10 V modelu je ta što će ovo biti ujedno i prvi model iz „Xperia 10” serija koji će sa sobom donositi stereo zvučnike.

Samsung „Pokemon” dodatci za aktualne modele

Da, poprilično čudno zvuči ali u današnje vrijeme, odnosno pri 2022.godini Sony Xperia 10 IV nije imala stereo zvučnike, već isključivo mono. Govori se kako će zaslon dolaziti s veličinom od 6,1” a on bi i dalje trebao biti OLED tehnologije.

tekst1sl4 4

Pitanje odnosno kvaliteta kamera ovoga puta nije poznata. No dan nam je jedan „mali trag” koji govori kako ne trebamo očekivati neće značajnije promijene.

Motorola Razr 4 (2023.) izgledat će opako dobro!

Što samo po sebi govori kako će i dalje (okvirno) tu biti riječ o 12MP (glavnoj), 8MP (telefoto), 8MP (ultraširoka), dok ćemo s prednje strane vidjeti 8MP selfie kameru.

tekst1sl5 2

Ovo je zaista veliki nedostatak ideja i bit će zasigurno zanimljivo za vidjeti kako će na to reagirati potencijalni kupci odnosno korisnici. Snimanje video zapisa i sa stražnjim te s prednjom kamerom ići će maksimalno do Full-HD rezolucije pri 30 fps-a.

EMUI 13 tips & tricks

Čak ni po pitanju baterije ne očekuje se neki značajniji pomak, odnosno i dalje će zasigurno biti riječi o Li-Po bateriji kapaciteta 5,000mAh s mogućnošću brzog punjenja od 21W.

Android 13 bit će tu kada se govori o softverskoj strani priče. Zaista će i više nego zanimljivo biti vidjeti da li će kao jednu novinu Sony Xperia 10 V donositi stereo zvučnike a sve ostalo će biti kao kod prethodnika.

Huawei FreeBuds 5i super zvuče i kad je buka

O tome ćemo više detalja doznati u svibnju, odnosno lipnju kada Sony Xperia 10 V bude dostupna na tržištu s okvirnom cijenom od oko 320€.

Najčitanije