Banner
1 8

Sony Xperia 1 VI – više sličnosti nego različitosti (CAD renderi)

Danas po prvi puta imamo prilike vidjeti CAD rendere nadolazećeg Xperia 1 VI modela telefona.

Više puta smo već raspravljali o nadolazećem flagship telefonu iz Sonyjeve radionice. Riječ je naravno o Sony Xperia 1 VI modelu, a danas nam se pruža prilika da prvi put zavirimo u CAD rendere uređaja.  Ono što donosi Sony Xperia 1 VI jest zapažena sličnost u dizajnu s aktualnim modelom, Xperia 1 V.

Sony Xperia 1 VI pozira unutar zaštitnih maski

Ranije se spekuliralo da će nadolazeća Xperia 1 VI zadržati sličan dizajn svom prethodniku, s tek neznatnim promjenama u omjeru širine i visine zaslona – ovaj put s manjom visinom i malo većom širinom.

Također se spominjalo da bi 4K rezolucija mogla biti izostavljena, a kamere bi mogle biti identične onima na prethodnom modelu, Xperia 1 V. Danas ćemo, zahvaljujući procurjelim CAD renderima, dobiti uvid u izgled Xperia 1 VI.

Sony Xperia 1 VI ipak neće imati trostruke 48MP kamere

Prema izvoru ovih rendera, telefon će imati 6,5-inčni ekran. Primjećujemo da priključak za slušalice ostaje na svom mjestu, kao i namjenska tipka okidača kamere na desnoj strani.

1 8

Dimenzije Xperia 1 VI navodno iznose 161,9 x 74,5 x 8,4 mm, što ga čini nižim i širim u usporedbi s prethodnikom, koji mjeri 165 x 71 x 8,3 mm.

Otkrivene dimenzije Sony Xperia 1 VI telefona

Jasno je da šesta generacija odlazi od omjera širine i visine zaslona 21:9, koji je isticao prethodne Xperia 1 uređaje, te se umjesto toga prilagođava standardima koje slijede drugi vrhunski uređaji. Većina telefona danas koristi omjer od 19:9 do 20:9, a vjerojatno će se i Xperia 1 VI pridružiti tom trendu.

2

Što se tiče 4K rezolucije, ona nije široko prihvaćena u industriji. Ako se glasine potvrde, Sony će odustati od još jedne značajke koja se na prvi pogled činila kao dobra ideja.

3

U praksi se pokazala manje bitnom – prodajne brojke Xperia 1 serije u usporedbi s konkurentima bez 4K rezolucije dovoljno govore o ovoj temi.

Sony Xperia 1 VI – novi dizajn s značajnim promjenama

Još nije jasno kada će Sony službeno predstaviti Xperia 1 VI, no za referencu možemo uzeti najavu Xperie 1 V, koja je bila u svibnju prošle godine. Možda ćemo vidjeti otkrivanje otprilike u isto vrijeme.

Najčitanije