huawei
tekst4sl1 1

Sony se oprašta od Xperia naziva i donosi kameru ispod zaslona

Čini se kako bi se uskoro mogli oprostiti od Xperia naziva za Sony pametne telefone. U 2025. godini mogli bi dobiti novi naziv za Sony pametne telefone ali i po prvi puta (prednju) kameru ispod zaslona. Dali se to Sony vraća na "velika vrata" sa svojim pametnim telefonima?

TOP 5 Samsung One UI 6.0 značajki

Sony Xperia, dugogodišnja ikona na tržištu pametnih telefona, možda će uskoro proći kroz značajne promjene koje bi mogle označiti kraj jedne ere.

Samsung Galaxy S24 Ultra uz bok Galaxy S23 Ultra modela

Prema glasinama koje kruže tehnološkim krugovima, Sony razmatra ne samo promjenu imena svojih telefona već i uvođenje inovativnih značajki koje bi moglo definirati budućnost pametnih telefona.

1 10

Ova vijest dolazi nakon što je Sony prvi put predstavio Xperia brend 2008. godine s modelom Xperia X1, a najnovija Xperia 1 V stigla je na tržište sredinom 2023. godine.

ASUS ROG Phone 8 dolazi uskoro – donosimo detalje

Glasine sugeriraju da se Sony priprema oprostiti od nekoliko ključnih elemenata koji su bili prisutni tijekom godina, uključujući prednju kameru smještenu unutar okvira i sam naziv “Xperia”.

2 6

Iako su se ranije pojavile spekulacije o kameri u vezi s nadolazećim modelom Sony Xperia 1 VI, izgleda da bi budući uređaji mogli proći i kroz dublje promjene, uključujući čak i potpuno novu robnu marku.

Samsung Galaxy Z Fold6 i Z Flip6 – Najnovije promjene na zaslonima

Iako se čini nezamislivim da veliki igrači poput Applea odustanu od svojih neprocjenjivih marki poput “iPhone” ili da Samsung napusti svoje ime “Galaxy”, Sony bi mogao riskirati s uvođenjem potpuno nove marke u svoj portfelj pametnih telefona.

3 7

Treba napomenuti da Xperia nije uvijek bila glavna linija pametnih telefona tvrtke Sony. Prije nego što se sve spojilo pod robnu marku Xperia, Sony (uključujući i razdoblje Sony Ericssona) koristio je jednostavne kombinacije slova i brojeva za svoje telefone, poput K750, W800 i C905.

ColorOS 14 globalna dostupnost u prosincu – lista modela

Rasprava o mogućoj promjeni brenda dobila je na zamahu nakon objave ZACKBUKS-a, koji je često bio izvor pouzdanih informacija o Sony Xperia uređajima.

Izvor je jednostavno napisao “Xperia 2008-2023 najbolja” u nedavnom unosu na Weibu, što sugerira da bi to mogao biti rok spomen-roka za nešto što je možda došlo do svog kraja.

Hrvatski Telekom osnažuje 4G i 5G ali gasi 3G

Unatoč potencijalnim promjenama u imenu, izgleda da Sony ima ambiciozne planove za budućnost tehnologije kamera na svojim telefonima. Najnovije glasine ukazuju na to da bi model koji će se pojaviti 2025. godine, možda Xperia 1 VII, mogao imati tehnologiju kamere ispod zaslona (Under Display Camera – UDC) kao odgovor na sveprisutnu potrebu za boljim rješenjem prednje “selfie” kamere. Ova tehnologija omogućila bi veći ekran bez ometanja od izreza kamere, pružajući korisnicima potpuno iskustvo gledanja.

4 5

Unatoč tome što se ostali proizvođači, poput Applea, pripremaju za implementaciju UDC tehnologije u svojim uređajima do 2027. godine, postoji optimizam među zajednicom Xperia da bi Sony mogao biti pionir u ovom području već do 2025. godine.

Sony Xperia 5 V – kompaktni flagship

Ovo bi predstavljalo značajan odmak od dosadašnjih praksi, budući da je Sony godinama zadržavao postavku prednje kamere u gornjem dijelu okvira svojih Xperia telefona.

TEKST2SL2

Osim potencijalnih promjena u tehnologiji, očekuje se da će Sony predstaviti novi izgled i naziv robne marke za svoje pametne telefone. Ova promjena može označiti novu eru u dizajnu i marketinškom pristupu tvrtke.

Sony Xperia Flip – Nevjerojatan 7″ zaslon u 4K rezoluciji!

S obzirom na brz tempo evolucije tehnologije pametnih telefona, Sonyjeva odluka da unaprijedi svoj pristup može biti ključna za održavanje konkurentske prednosti na tržištu.

TEKST1SL3

Iako popularni Sony Xperia telefoni mogu uskoro postati dio povijesti, predstojeće promjene mogu označiti početak uzbudljive nove ere za ovog tehnološkog diva.

GTA VI službeno najavljen – izlazi 2025. godine

Uvođenje inovativnih značajki, promjena brenda i pionirski koraci u tehnologiji kamera svakako će privući pažnju ljubitelja pametnih telefona i tehnološke zajednice diljem svijeta.

Najčitanije