huawei
2 7

Snapdragon 8 Gen 4 vs. Exynos 9400 – prvo benchmark testiranje

Iako ovi čipovi još nisu na tržištu donosimo vam prvo testiranje. Rezultati su "podjednaki".

U svijetu mobilnih tehnologija, brza evolucija čipova ključna je za pružanje boljeg iskustva korisnicima. Nedavno procurjeli podaci o nadolazećim čipovima, Dimensity 9400 i Snapdragonu 8 Gen 4, sugeriraju na impresivne poboljšanja u performansama u usporedbi s prethodnim modelima.

Samsung Galaxy Fit 3 predstavljen i prije službenog predstavljanja

Rano curenje informacija o Dimensity 9300 tvrdilo je da će biti 10% brži od Snapdragona 8 Gen 3, no sada su ta vijest već stvar prošlosti. Sve oči su uprte prema najnovijim čipovima koji obećavaju revoluciju u mobilnoj tehnologiji.

2 7

Na vijetnamskom forumu pojavio se poster s rezultatima benchmark testova oba čipa iz Geekbench 6.1 i AnTuTu 10. Prema ovim rezultatima, Snapdragon 8 Gen 4 ima prednost u jednojezgrenom izvođenju, dok gubi u višejezgrenom Geekbench testu, slično kao što je bilo s prethodnim modelom iz 2023. godine.

Dimensity 9400 pomest će Snapdragon 8 Gen 4

Međutim, pri prelasku na AnTuTu, MediaTek se ističe s 10% višom ukupnom ocjenom. Detaljna analiza pokazuje impresivnih 12% višu ocjenu CPU-a i 7% višu ocjenu GPU-a u korist Dimensityja 9400.

1

Usporedba s trenutnim čipovima, Snapdragonom 8 Gen 3 i Dimensityjem 9300, ukazuje na značajna poboljšanja performansi novih čipova. Ovi rezultati, pretpostavljajući da su autentični, pokazuju porast performansi od čak 50%, što izaziva pitanja o mogućoj dvojbenosti u generacijskoj nadogradnji.

Xiaomi 15 i 15 Pro na tržište će u jesen i donose Snapdragon 8 Gen 4

Unatoč tome, postoji podrška za ovakve rezultate. Digital Chat Station, poznati izvor informacija, sugerira da će Snapdragon 8 Gen 4 dosegnuti brzinu od 4,0 GHz na svojoj osnovnoj jezgri, dok trenutni 8 Gen 3 ima maksimalnu brzinu od 3,4 GHz. Slično, Apple A17 Pro bi se trebao približiti 3,78 GHz.

2

Ova informacija ukazuje na ozbiljan tehnološki napredak, potvrđujući da se mobilni čipovi nalaze u fazi snažnog razvoja. Ako su ovi podaci točni, korisnici mogu očekivati znatno poboljšane performanse u područjima kao što su brzina procesora, višejezgrena izvedba te grafika.

Xiaomi 15 donosi specifikacije koje predvodi Snapdragon 8 Gen 4 čip

Nadalje, povećanje ocjena CPU-a i GPU-a u AnTuTu benchmarku sugerira da će novi čipovi pružiti bolje iskustvo u igrama, grafički intenzivnim aplikacijama i svakodnevnom korištenju pametnih telefona.

tekst4naslovna

Ova poboljšanja nisu samo tehnička nadogradnja, već i korak prema kreiranju uređaja koji će zadovoljiti sve zahtjeve suvremenih korisnika.

Xiaomi 14 Ultra podiže cijenu za 100$ u odnosu na 13 Ultra – evo i zašto

Ipak, važno je napomenuti da su ovo trenutno samo procureli podaci, tehnološki entuzijasti će morati pričekati službene potvrde od proizvođača prije nego što se potpuno uvjere u prednosti ovih novih čipova.

1 13

U svakom slučaju, ova najava obećava uzbudljivu budućnost mobilnih tehnologija, gdje će konkurencija između MediaTeka i Qualcomma biti ključna za poticanje inovacija i poboljšanja koja korisnici mogu očekivati u svojim pametnim uređajima.

Najčitanije