Banner
tekst3sl1 4

Google Bard AI – sada ima podršku za nove jezike među kojima je i Hrvatski

Njegovo proširenje s podrškom (razumijevanjem) novih jezika, čime se broj podržanih jezika penje na 40. Naravno među tih 40 je i Hrvatski što nas svakako i veseli.

Ukratko:

Nedavno smo govorili kako je najpopularniji servis strojnog učenja nekako u „laganom padu” ChatGPT. No čini se kako konkurencija nikad ne spava.

Samsung Galaxy S23 FE – ponavlja greške svojih predaka

Čini se kako to ponajprije možemo primijeniti na Google Bard, jer danas govorimo o njemu. Njegovo proširenje s podrškom (razumijevanjem) novih jezika, čime se broj podržanih jezika penje na 40.

tekst3sl2

Naravno među tih 40 je i Hrvatski što nas svakako i veseli. Googleovo početno lansiranje Barda, njegovog vlastitog “AI” chatbota temeljenog na velikim jezičnim modelima.

Činilo se kao improvizirani odgovor na svu privlačnost koju je ChatGPT dobio u medijima – zajedno s Google I/O-om koji je u osnovi postao smiješan pokušaj da se vratiti dio svjetla reflektora.

Samsung Galaxy Z linija na slikama – donosimo cijene Z Flip 5 modela

Pa, prošlo je nekoliko mjeseci, a Bard sada sazrijeva. Polako, ali sigurno, dodaje se još značajki, što bi ga trebalo učiniti korisnijim nego što je ikad bio (nije da to puno govori, ali ipak).

tekst3sl3 1

Tvrtka je predstavila Bardovo “srpanjsko ažuriranje” (čime se snažno implicira da će od sada dobivati mjesečna ažuriranja), ali prije nego što uđemo u novosti, trebali bismo razgovarati o dostupnosti.

ChatGPT postepeno gubi popularnost – što je tome razlog?

Bard je sada konačno dostupan u cijeloj Europi, a dostupan je i u Brazilu . Stoga ga možete koristiti u više od 230 zemalja i teritorija diljem svijeta, a potpuni popis možete pronaći ovdje.

tekst3sl1 4

Ali možda to nije najimpresivniji podvig. Činjenica da s Bardom možete razgovarati na više od 40 jezika mogla bi biti. Popis se nalazi na istoj stranici kao i zemlje.

ChatGPT došao na iOS i Android

Što se tiče novih značajki, Bard vam sada omogućuje slušanje njegovih odgovora i njihovo jednostavno prilagođavanje. Za to imate pet različitih tonova i stilova: jednostavno, dugo, kratko, profesionalno, ležerno.

tekst2sl1 3

Ova je značajka trenutno dostupna na engleskom jeziku i uskoro će se proširiti na nove jezike. Također možete prikvačiti i preimenovati razgovore, izvesti Python kod u Replit i koristiti slike u svojim upitima (za sada uživo na engleskom).

Samsung razvija vlastiti AI – nešto nalik ChatGPT no mnogo sigurniji

Dijeljenje dijela ili cijelog razgovora s Bardom također je lakše, uz poveznice koje se mogu dijeliti. Jedino što nam sad preostaje je da vam kažemo da sami isprobate Bard.

tekst4naslovna 1

Nadamo se kako ćete biti oduševljeni, odnosno kako ćete ga imati što pitati – i naravno kako će vam ponuditi točan i precizan odgovor. Već je Google započeo s implementacijom značajki Bard AI alata u svoja softverska rješenja, poput Gmail klijenta ili pak Chrome web preglednika.

Fiat Panda (električna) izlazi na 125. godišnjicu tvrtke – iduće godine

Naravno s vremenom nije isključena mogućnost dolaska Bard značajki u sve alate i servise koje Google ima pod sobom a nekako najviše koristi od Barda vidimo u primjeni s Google Kartama – ali o tome malo više neki drugi put.

Najčitanije