Banner
tekst1naslovna 9

Snapdragon 8 Gen 3 – izgled i konfiguracije jezgri

Glasine su započele u vezi iduće "flagship" generacije Qualcomm čipa -naravno riječ je o Snapdragon 8 Gen 3.

Iako smo još daleko od samog predstavljanja „iduće generacije” Qualcomm Snapdragon čipa (sam vrh ponude), to nas ne sprječava da donesemo neke glasine.

Huawei zakazao Europsko predstavljanje flagship uređaja za 09.05.2023.

Nedavno smo na našim stranicama govorili po prvi puta o nadolazećem „flagship” predstavniku čipa. Dok danas tu „priču” želimo malo produbiti i reći nešto više.

tekst1sl1 6

Ovdje nije riječ o nekoj „plus” izvedbi Snapdragon čipa, već se radi o punokrvnom nasljedniku Snapdragon 8 Gen 2 serije, odnosno riječ je o Snapdragon 8 Gen 3 modelu.

Microsoft predstavio „Image Creator” – pokretan AI tehnologijom

Nije dugo trebalo čekati da se jedan leaker na Twitter društvenoj mreži malo „raspiše” o nadolazećem Snapdragon 8 Gen 3 čipu. Njegovo ime je Kuba Wojciechowski a svaka njegova (dosadašnja) previđanja bila su poprilično točna.

tekst1sl2 8

Tako se upustio i u priču vezano uz nadolazeći Snapdragon 8 Gen 3 čip, gdje navodi kako će riječ biti o čipu s 2+3+2+1 redoslijedom jezgri, odnosno idućom generacijom Adreno 750 grafičkog procesora.

Google značajno mijenja način korištenja Karti – Immersive View

Kuba navodi kako će tvornički naziv čipa biti Lanai ili možda Ananas (Pineapple). Iako možda po pitanju imena nije odveć siguran, njegova sigurnosti itekako je „čvrsta” kada su u pitanju jezgre Snapdragon 8 Gen 3 čipa.

tekst1sl1 1

Kuba govori kako će Snapdragon 8 Gen 3 sa sobom donijeti malo drugačiju poziciju (redoslijed) jezgri, što bi moglo rezultirati većim radnim taktom.

Amazon kreira vlastiti web preglednik

Podsjetimo se kako je Snapdragon 8 Gen 2 donosio, odnosno još donosi redoslijed jezgri: 1+4+3, dok bi Snapdragon 8 Gen 3 to mogao promijeniti na: 2+3+2+1. Same jezgre bile bi raspoređene (i donosile bi):

  • 2x Arm (kodne ime: Hayes) (A5xx) „Srebrne” jezgre
  • 3x Arm (kodno ime: Hunter) (A7xx) „Zlatne” jezgre
  • 2x Arm (Kodno ime: Hunter (A7xx) „Titan” jezgre
  • 1x Arm (Kodno ime: Hunter ELP (Xn) „Gold+” jezgra

Sam Snapdragon 8 Gen 3 koristit će Adreno 750 grafički procesor (kodnog imena: Adreno Gen 7.9.0) s maksimalnim radnim taktom od 770 MhZ.

Honor Magic5 Lite recenzija

No isto tako Kuba ističe kako bi se radni takt grafičkog procesora mogao mijenjati zavisno o „željama” klijenata odnosno proizvođačima pametnih telefona, gdje će Snapdragon 8 Gen 3 biti implementiran.

tekst1sl2 3

Naravno ove glasine svakako treba uzeti s dozom rezerve jer su prve a znate kako se kaže: „Prvi mačići se u vodu bacaju”. Šalu na stranu, drago nam je vidjeti kako su „šuškanja” u vezi nadolazećeg Snapdragon (flagship) čipa započela.

BMW najavljuje i5- je li ovo novi BMW 5?

Mi ćemo svakako na našim stranicama nastaviti pratiti daljnje glasine i priču oko Snapdragon 8 Gen 3 čipa. A uskoro bi nas mogle dočekati i glasine koji će to modeli koristit (s ponosom) Snapdragon 8 Gen 3.

Najčitanije