Banner
tekst1sl1 1

Snapdragon 8 Gen 3 na tržište dolazi 26.10.2023.

Qualcomm, globalni lider u proizvodnji procesora i čipsetova za mobilne uređaje, potvrdio je datum najave za svoj iznimno očekivani Snapdragon 8 Gen 3 čipset.

Qualcomm, globalni lider u proizvodnji procesora i čipsetova za mobilne uređaje, potvrdio je datum najave za svoj iznimno očekivani Snapdragon 8 Gen 3 čipset.

OnePlus 12 imat će svjetlinu ekrana od 3000 nita

Ovaj čipset obećava značajan napredak u performansama i energetskoj učinkovitosti u usporedbi sa svojim prethodnicima. Ovaj događaj je uzbudljiv trenutak za sve ljubitelje mobilne tehnologije i donosi sa sobom niz obećavajućih inovacija.

tekst1sl1 1

Obično se najava novih Qualcomm Snapdragon čipsetova očekuje u kasnoj godini, no ove godine će to biti nešto drugačije. Tvrtka je odlučila ranije objaviti Snapdragon 8 Gen 3 čipset, a datum najave je zakazan za razdoblje od 24. do 26. listopada.

Samsung uzima četvrtog dobavljača za baterije Galaxy S24 serije

Ovo će biti ranije nego što smo navikli, što sugerira da Qualcomm ima velike planove za ovaj čipset i želi ga što prije predstaviti svijetu.

tekst3sl2 4

Tradicionalno, Qualcomm održava Snapdragon Summit na prekrasnom otoku Mauiju na Havajima. Međutim, ovog puta će događaj biti održan mjesec dana ranije nego prošle godine, što samo dodatno potvrđuje koliko je ovaj čipset važan za tvrtku i industriju mobilnih uređaja u cjelini.

Gdje gledati rezultate Europske lige? 

Jedna od ključnih novosti vezanih uz Snapdragon 8 Gen 3 čipset je promjena u arhitekturi. Umjesto uobičajene 1+2+2+3 arhitekture koja se koristi u prethodnim verzijama, ovaj čipset donosi promjenu na 1+5+2 arhitekturu.

tekst2sl1 9

To znači da će imati jedno snažno Cortex-X4 jezgro, pet Cortex-A720 jezgara i dva Cortex-A520 jezgra. Ova promjena obećava značajno povećanje performansi i bolju energetsku učinkovitost.

Honor Magic 6 Pro – na fotografijama uživo

Kada je riječ o grafičkom procesoru (GPU), Snapdragon 8 Gen 3 će se osloniti na Adreno 750 GPU. Očekuje se da će ovaj GPU donijeti poboljšanja u grafici i omogućiti bolje iskustvo igara na mobilnim uređajima.

tekst2naslovna1

Grafika je sve važnija komponenta u modernim pametnim telefonima, stoga je ovo značajna nadogradnja.

Exynos 2400 može konkurirati Snapdragon 8 Gen 3

Još jedna bitna promjena u hardverskom dizajnu je povećanje L3 predmemorije sa 8 MB na 10 MB. Ovo će pridonijeti boljem upravljanju podacima i pomoći aplikacijama da brže pristupaju podacima, što će dodatno ubrzati rad uređaja.

tekst1sl1 1

Osim samih tehničkih specifikacija, postoje i naznake o tome koje će se mobilne marke prve odlučiti za Snapdragon 8 Gen 3 čipset. Prema informacijama iz pouzdanog izvora, poznatog kineskog “tipstera” Digital Chat Station, serija Xiaomi 14 bit će među prvim uređajima koji će koristiti ovaj čipset.

Samsung planira isporuku 20 milijuna sklopivih telefona u 2024. godini

Slijede je serija vivo X100, serija iQOO 12, serija Redmi K70, OnePlus 12 i Realme GT5. Ovo obećava raznovrsnu ponudu uređaja koji će iskoristiti Snapdragon 8 Gen 3 čipset, a korisnici će imati priliku odabrati uređaj koji najbolje odgovara njihovim potrebama i preferencijama.

tekst1sl2 8

Ovaj čipset donosi brojne inovacije i obećava revoluciju u mobilnom svijetu. S obzirom na promjene u arhitekturi, grafičkom procesoru i povećanoj predmemoriji, očekuje se da će uređaji koji koriste Snapdragon 8 Gen 3 pružiti vrhunske performanse, bolju energetsku učinkovitost i impresivno iskustvo korisnicima.

Preporučamo.com dostupan na WhatsApp Kanalima

Kombinacija moćnog hardvera i podrške vodećih mobilnih marki čini ovaj čipset jednim od najiščekivanijih događaja u svijetu mobilne tehnologije.

tekst2sl1

U zaključku, Qualcomm je najavio datum za lansiranje Snapdragon 8 Gen 3 čipseta, koji obećava značajan napredak u performansama i energetskoj učinkovitosti.

Samsung Galaxy Z Fold 6 – manje noviteta više kozmetičkih preinaka

Ova promjena u arhitekturi, uz poboljšanu grafiku i veću predmemoriju, čini ovaj čipset iznimno atraktivnim za proizvođače i korisnike mobilnih uređaja.

tekst3sl1 6

S dolaskom ovog čipseta, očekuje se da će mobilni uređaji postati još moćniji i sposobni zadovoljiti sve zahtjeve moderne digitalne ere. S nestrpljenjem očekujemo službenu najavu i predstavljanje uređaja koji će koristiti Snapdragon 8 Gen 3 čipset i s nestrpljenjem iščekujemo što će ova revolucija donijeti mobilnom svijetu.

Najčitanije