Banner
1 20

Snapdragon 7 Gen 3 predstavljen – 15% brži CPU te 50% snažniji GPU

Qualcomm sa Snapdragon 7 Gen 3 čipom ne želi da "srednji rang" bude slabiji i to im polazi za rukom.

Qualcomm je nedavno najavio svoj najnoviji čipset srednje klase, Snapdragon 7 Gen 3, čime dodaje novu dimenziju performansama mobilnih uređaja. Ovaj čipset ne samo da donosi impresivna poboljšanja u brzini i performansama, već također postavlja nove standarde u energetskoj učinkovitosti i podršci za najnovije tehnologije.

Internet prisutan 31. godinu u Hrvatskoj

Jedno od ključnih obilježja ovog čipseta je njegova izrada na TSMC-ovoj 4nm procesnoj tehnologiji, što ukazuje na visoku razinu tehnološke naprednosti. Snapdragon 7 Gen 3 koristi 1+3+4 CPU paket Kryo CPU-a, s glavnom jezgrom koja radi na impresivnih 2,63 GHz, tri performantne jezgre na 2,4 GHz i četiri učinkovitosti jezgre na 1,8 GHz.

Ova kombinacija pruža snažne performanse i odličnu ravnotežu između brzine i energetske učinkovitosti.

1 20

Qualcomm ističe da Snapdragon 7 Gen 3 donosi značajna poboljšanja u usporedbi s prethodnim modelima, uključujući 15% povećanje CPU performansi i čak 50% brži Adreno GPU. To znači da će korisnici doživjeti glatkije i brže iskustvo korištenja svojih mobilnih uređaja, bez obzira na zahtjevne zadatke poput igranja igara visoke razlučivosti ili multitaskinga.

Xiaomi SU7 prikazuje svu svoju raskoš – na tržištu početkom 2024.

Jedno od ključnih područja gdje Snapdragon 7 Gen 3 izdvaja jest područje umjetne inteligencije (AI). Qualcomm je ugradio Hexagon NPU unutar ovog čipseta, koji bi trebao pružiti impresivnih 60% bržih AI performansi po vatu u usporedbi s prethodnim modelima. Ovo nije samo značajno za poboljšanje performansi, već također ima pozitivan utjecaj na energetsku učinkovitost uređaja koji koriste ovaj čipset.

2 18

Grafičke performanse su također na visokoj razini zahvaljujući Adreno GPU-u, koji podržava najnovije API-je poput OpenGL ES 3.2, OpenCL 2.0 FP i Vulkan 1.3. To otvara vrata za impresivna vizualna iskustva, uključujući podršku za zaslone do 4K razlučivosti pri 60Hz stopi osvježenja ili FHD+ razlučivosti pri 168Hz.

Samsung Galaxy S24 serija imat će Instagram prečac

Osim toga, Snapdragon 7 Gen 3 je opremljen Qualcomm Spectra ISP-om, što znači da može rukovati modulima glavne kamere od impresivnih 200 MP i snimati 4K HDR video na 60 Hz. Ova sposobnost zadovoljava zahtjeve suvremenih korisnika koji traže visoku kvalitetu fotografija i videozapisa na svojim mobilnim uređajima.

3 17

Kada je u pitanju povezivost, Snapdragon 7 Gen 3 dolazi sa Snapdragon X63 5G Modem-RF sustavom. Ovaj modem osigurava iznimno brze brzine preuzimanja do 5 Gbps preko mmWave i ispod 6 GHz pojaseva. Osim toga, čipset podržava Wi-Fi 6E i Bluetooth 5.3 standarde, pružajući napredne mogućnosti povezivanja.

Renault Twingo EV – kad mališan pređe na elektriku

Najava ovog čipseta označava da ćemo uskoro vidjeti nove mobilne uređaje koji će koristiti Snapdragon 7 Gen 3. Honor i vivo ističu se kao ključni OEM proizvođači koji će biti prvi pioniri ovog čipa.

4 12

Očekuje se da će ovi uređaji ponuditi korisnicima vrhunska iskustva korištenja, istovremeno zadovoljavajući zahtjeve moderne povezivosti i visokih performansi.

5 10

S obzirom na obećavajuće značajke i specifikacije ovog čipseta, mobilni ljubitelji mogu s nestrpljenjem iščekivati dolazak ovih novih uređaja na tržište.

Najčitanije