Banner
1 13

Samsungu odobreno 6 milijardi dolara za proširenje tvornica čipova u SAD-u

Samsung će dobiti 6 milijardi dolara potpore od američke vlade za proširenje tvornica čipova u SAD-u, dio Zakona o CHIPS-u. Nova tvornica u Tayloru, Teksas, s 2.000 zaposlenika, pokazuje njihovu predanost američkom tržištu. Ova investicija će potaknuti ekonomski razvoj, osigurati stabilnost u snabdijevanju tehnološkim komponentama te jačati američku tehnološku konkurentnost.

Prema najnovijem izvješću agencije Reuters, Samsung bi uskoro mogao dobiti potporu američke vlade u iznosu od 6 milijardi dolara za proširenje svojih tvornica čipova u Sjedinjenim Američkim Državama.

Samsung Galaxy A55 i A35 5G u pretprodaji, poklon Galaxy Buds FE

Ova nova financijska injekcija bit će dio Zakona o Tehnologiji, Inovaciji i Proizvodnji Poluvodiča (CHIPS) koji odobrava više od 280 milijardi dolara za poticanje istraživanja i razvoja te proizvodnje poluvodiča u SAD-u.

1 13

Samsung trenutno gradi novu tvornicu za proizvodnju čipova u Tayloru, Teksas, očekujući da će postati operativna kasnije ove godine sa 2.000 zaposlenika.

Samsung ide ka razvoju LPDDR6 RAM-a

Prvotno planirani troškovi za izgradnju tvornice iznosili su oko 17 milijardi dolara, no prema najnovijim procjenama, ti su troškovi porasli na više od 25 milijardi dolara.

1 18

Ovaj dodatni financijski angažman američke vlade omogućit će Samsungu da ublaži teret ovih visokih troškova i olakša daljnji razvoj svojih kapaciteta za proizvodnju čipova u SAD-u.

Samsung Galaxy Z Flip6 s 12GB RAM-a i većim vanjskim zaslonom

Samsung već posluje s tvornicom za proizvodnju čipova u Austinu, Teksas, gdje također ima svoje sjedište za poluvodiče. Ova nova investicija u Tayloru pokazuje daljnju predanost Samsunga tržištu SAD-a i potvrđuje ulogu Sjedinjenih Američkih Država kao ključnog igrača u globalnoj industriji poluvodiča.

9

Osim što će potaknuti ekonomski razvoj u regiji Taylora i šire, proširenje Samsungovih kapaciteta za proizvodnju čipova u SAD-u imaće i dugoročne koristi za američku tehnološku i industrijsku konkurentnost.

Samsung Galaxy A55 neće kročiti na Američko tlo

Ova inicijativa također će doprinijeti jačanju lanca opskrbe poluvodičima u SAD-u, smanjujući ovisnost o stranim dobavljačima i osiguravajući stabilnost u snabdijevanju ključnih tehnoloških komponenti.

Game 1 LI 1

Odobrenje ovih sredstava od strane američke vlade također signalizira njezinu spremnost da podrži domaću proizvodnju visokotehnoloških proizvoda te da potiče suradnju s vodećim svjetskim tehnološkim kompanijama poput Samsunga.

Samsung počinje 30.07.2024. naplaćivati 16$ godišnje za neke AI značajke

Ovo je u skladu s strategijom diversifikacije i jačanja domaće proizvodnje, posebno u ključnim sektorima poput poluvodiča, koji su od vitalnog značaja za napredak tehnološkog i industrijskog sektora u SAD-u.

TSE Trying Out S24 Devices 3

Uz to, ova investicija potvrđuje ulogu Sjedinjenih Američkih Država kao privlačne destinacije za ulaganja u tehnološki sektor te će vjerojatno potaknuti i druge tehnološke divove da razmotre proširenje svoje prisutnosti u zemlji.

Samsung Galaxy A35 5G vs Samsung Galaxy A34 5G

To bi moglo dovesti do dodatnih investicija, otvaranja novih radnih mjesta i unapređenja tehnološke infrastrukture u SAD-u, što bi imalo pozitivan utjecaj na gospodarstvo i konkurentnost zemlje u globalnom kontekstu.

Samsung Galaxy A55 vs. Samsung Galaxy A54

Kroz ove korake, Samsung i američka vlada demonstriraju svoju posvećenost jačanju tehnološke infrastrukture SAD-a i poticanju inovacija u području poluvodiča, što će imati dalekosežne pozitivne posljedice za američku ekonomiju, industriju i tehnološki razvoj u cjelini.

Najčitanije