huawei
1 9
Samsung Galaxy A55 !

Samsung Galaxy A55 neće kročiti na Američko tlo

Samsung je nedavno najavio svoje nove modele pametnih telefona, Galaxy A55 i Galaxy A35, ali je iznenađujuće odlučio da Galaxy A55 neće biti dostupan u Sjedinjenim Američkim Državama u skorije vrijeme. Predstavnik tvrtke potvrdio je tu vijest, navodeći kako će Galaxy A35 ipak biti dostupan "u narednim tjednima" na američkom tržištu. Ova odluka potiče na špekulacije o mogućim razlozima, uključujući konkurenciju unutar Samsungovog vlastitog portfelja proizvoda i opće tržišne dinamike.

Samsung je nedavno najavio svoje najnovije modele pametnih telefona, Galaxy A55 i Galaxy A35, koji su srednje veličine i obećavaju izvanredno iskustvo korisnicima diljem Europe.

Samsung Galaxy Z Flip6 s 12GB RAM-a i većim vanjskim zaslonom

Iako su ovi uređaji izazvali veliko zanimanje, Samsung je iznenadio mnoge objavivši da ne planira donijeti Galaxy A55 u Sjedinjene Američke Države u bliskoj budućnosti.

Predstavnik Samsunga u SAD-u, u razgovoru za CNET, potvrdio je tu vijest, naglašavajući da “mi [Samsung] nećemo lansirati Galaxy A55 5G u ovom trenutku.”

Samsung počinje 30.07.2024. naplaćivati 16$ godišnje za neke AI značajke

Ova odluka izazvala je različite reakcije među korisnicima i stručnjacima u industriji. Iako Samsung nije direktno obrazložio razloge za ovaj potez, moguće je da postoji niz faktora koji su utjecali na tu odluku.

Jedan od potencijalnih razloga leži u žestokoj konkurenciji unutar vlastitog portfelja proizvoda. Naime, Samsungov drugi model, Galaxy S23FE, također nudi impresivne specifikacije i funkcionalnosti koje su slične onima koje bi ponudio Galaxy A55. Stoga, odluka da se ne donese A55 može biti strategija usmjerena na očuvanje tržišnog udjela i jasniju poziciju u ponudi proizvoda.

Samsung predstavio Galaxy A55 i Galaxy A35 telefone – OLED zasloni i Exynos čipovi u fokusu

Osim toga, postoje i šire tržišne dinamike koje mogu biti uključene u ovu odluku. Konkurencija na američkom tržištu pametnih telefona je izrazito jaka, a Samsung se možda odlučio fokusirati na druge segmente tržišta ili strategije kako bi optimizirao svoje poslovanje. To bi moglo uključivati ​​poticaje za druge proizvode koji se bolje uklapaju u trenutne potrebe potrošača ili koje su već prisutne na američkom tržištu.

Važno je napomenuti da je Samsung ipak potvrdio dolazak Galaxy A35 u Sjedinjene Američke Države. Ovaj model očekuje se da će biti dostupan “u narednim tjednima”, pružajući korisnicima širom zemlje pristup visokokvalitetnom, srednje veličine pametnom telefonu.

Samsung Galaxy S10 i Note 10 na kraju svojeg postojanja

To sugerira da Samsung i dalje ima interes za američko tržište i da će nastaviti ponuditi svoje proizvode u skladu s potrebama i preferencijama američkih potrošača.

2 6
SamsungGalaxyA55/A35#

Uz sve navedeno, ovo je samo dio šireg slijeda događaja u dinamičnoj industriji pametnih telefona. Samsung, kao jedan od vodećih igrača u ovom polju, nastavlja redefinirati granice tehnoloških inovacija i prilagođavati se promjenjivim tržišnim uvjetima. Kroz strategije poput ove, tvrtka nastoji ostati konkurentna i zadovoljiti potrebe raznovrsnih globalnih tržišta na najbolji mogući način.

Najčitanije