Banner
tekst3naslovna

Samsung „zaboravlja” Galaxy FE liniju pametnih telefona?

Samsung razmišlja o ukidanju Galaxy S FE modela. Razlog je pad prodaje Galaxy S flagship linije.

Samsung Galaxy S20 FE kada se na tržištu pojavio 2020. godine bio je „prava mamac” za one koji žele spoj Samsung kvalitete i softvera i onog mladenačkog štiha.

Huawei P50 Pocket je sklopiv, ali ima vrhunski hardver

Samsung Galaxy FE (Fan Edition) je kako mu i samo ime govori spoj Galaxy S serije i „onog nečeg” što njeguju pravi „fanovi” Samsunga. Odnosno Samsung je prvi Galaxy S20 FE promovirao kao pametni telefon za mlade, koji su poglavito okrenuti društvenim mrežama, internetu, multimediji.

tekst3sl1 4

I da, čini se kako je Samsung Galaxy S20 FE bio pun pogodak jer su prodajni rezultati zaista zadovoljili Samsung. Da je sve išlo po planu dokazala je i prezentacija u siječnju ove godine kada je Samsung predstavio Galaxy S21 FE.

https://www.youtube.com/watch?v=fwo5a222Up0

Sada čini se ipak Samsung se našao „pred zidom” odnosno pred velikom odlukom dali nastaviti proizvodnju Galaxy FE modela pametnih telefona ili ne? Sigurno se vi pitate koji je razlog tome?

TSMC pokazao svoje planove kroz naredne godine – 3nm chipseti stižu 2023.

Razlog leži u tome što Galaxy FE linija pametnih telefona značajno umanjuje prodajne rezultate Galaxy S linije pametnih telefona a svi znamo kako je riječ o samim flagship modelima.

tekst3sl2 2

Jer zašto bi neko izdvoji visoki novčani iznos za Galaxy S kada za manje novca može dobiti Galaxy FE a značajke i specifikacije jesu slične. Sada kada (uskoro) treba biti predstavljen Galaxy S22FE, izgleda kako Samsung ipak neke ga predstaviti i na taj će način odustati od Galaxy FE serije.

Apple ima u planu predstaviti 13,3” OLED MacBook

Sve je počelo nedavnim glasinama da će Samsung predstaviti „ponovno” Galaxy S21FE ali ovoga puta 4G, pošto je aktualni model s 5G načinom povezivanja.

Samsung One UI 4.1 uskoro dolazi na Galaxy S20 FE i druge (starije) modele

Znamo da i ovo nema neke logike jer 5G model ima mogućnost 4G povezivanja ali očito je to samo marketing i prodajna strategija. Internetom je počeo kružiti popis kompatibilnih Galaxy S21FE modela s Google trgovinom aplikacija i jedna je verzija modela zaista privukla pozornost.

https://www.youtube.com/watch?v=uJ-KLqo_jNQ

Riječ je o brojčanoj oznaci SM-G990B2, za nju se pričalo kako je 4G izvedenica Galaxy S21FE pametnog telefona. Ali? Čini se kako se Samsung predomislio i odlučio da će to ipak biti 5G Galaxy S21 FE modeli koji je predstavljen početkom ove godine u siječnju.

Live stream: koliko treba da se slomi Samsung Galaxy Z Flip3 5G?

Sada ostaje pitanje dali je ovim potezom Samsung odlučio „zatvoriti” Galaxy S FE modele pametnih telefona ili nas u budućnost čeka (uskoro) još koji.

Samsung One UI 5.0 (Android 13) – kada dolazi i što donosi? [Lista uređaja]

Odnosno ono što nas nekako najviše brine je to da li će Galaxy S FE modele zadesiti slična sudbina kao i Galaxy Note modele? Ako da, pitamo se hoće li „FE” za nekoliko godina oživjeti u nekom „drugom novom” obliku Samsung pametnog telefona?

Najčitanije