Banner
tekst4naslovna

Samsung Wallet objedinjuje Samsung Pay i Pass aplikacije

Samsung je odlučio "ugasiti" Pay i Pass aplikacije i objediniti ih unutar nove Samsung Wallet usluge, Google i Apple su tako dobili punokrvnu konkurenciju.

Samsung kada ne predstavlja pametne telefone radi na drugim stvarima. Odnosno softverskim rješenjima kako bi ponajprije svojim korisnicima značajno olakšao svakodnevno korištenje pametnih telefona u svakodnevnim životnim situacijama.

TikTok vs. YouTube Shorts – borba titana ili za svakog korisnika?

Riječ je o načinu korištenja plaćanja odnosno sredstava plaćanja, platnih kartica. Sve do sada možemo slobodno reći Samsung je te načine korištenja imao unutar dvije zasebne aplikacije (Samsung Pay i Samsung Pass).

tekst4sl1 1

Korisnici su već duže vrijeme javno negodovali i željeli da se upravo ove dvije aplikacije „spoje u jedno” i čini se kako je Samsung napokon poslušao njihove zahtjeve i odlučio udovoljiti ali s druge strane odlučio je to napraviti na sebi svojstven način, baš onako kako to Samsung samo zna.

Adobe Photoshop bit će besplatan na webu

Samsung je predstavio Wallet. O samom nazivu aplikacije i nećemo previše jer smo nešto slično već imali prilike vidjeti (tj. još uvijek i gledamo) kada govorimo o Google Walletu i Apple Wallet servisima, aplikacijama.

Samebike MY-SM26 električni bicikl za 789 eura

Sada je Samsung odlučio napraviti i predstaviti vlastitu inačicu i nadaju se kako će korisnici napokon biti i više nego zadovoljni, odnosno kako će dolaskom Samsung Wallet usluge korisnici napokon doći na svoje.

tekst4sl2 1

Ipak nije Samsung Wallet „obična” aplikacija za digitalni novčanih namijenjena čuvanju platnih kartica. Riječ je naravno i o mogućnosti čuvanju i korištenju platnih (darovnih) kartica ali isto tako Samsung Wallet pruža i niz mogućnosti korištenja i ostalih usluga.

Samsung Galaxy Z Flip 4 vs Samsung Galaxy Z Fold 4

Moramo istaknuti mogućnost korištenja (čuvanja) osobnih iskaznica, putovnica, zdravstvene iskaznice, novčanika za kriptovalute.

tekst4sl5

Ipak to nije sve, Samsung Wallet ima jednu prednost koja dolazi u obliku digitalnog ključa za automobile.

Zašto je iPhone bolji od Android konkurencije – presudan je jedan detalj

Što znači da bez potrebe za uzimanjem ključa (čitača) moguće je upaliti automobil i koristiti ga posve normalno kao da pokraj sebe imate ključ (čitač) vašeg automobila.

tekst4sl3 1

Za sada je ova podrška isključivo dostupna i moguće je koristiti na BMW marku automobila ali se uskoro očekuje i proširivanje podrške i s ostalim markama automobila.

Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 – imati će neobičnu CPU konfiguraciju

Mi bi ovdje rekli svoje mišljenje koje nam govori kako će ovu mogućnost Samsung Wallet imati za sada (na početku) jedino sa skupljim modelima automobila: BMW, Mercedes, Audio, itd ali možda će kroz godine ova podrška doći i na one manje skupe (srednji rang) automobila ali to je samo naše mišljenje.

tekst4sl4

Naravno svima vama savjetujemo da isprobate Samsung Wallet (posebice ako koristite neki od Samsung pametnih telefona) a mi smo uvjereni kako će Samsung Wallet kroz nadolazeće vrijeme postati još bolji i bit će pravi konkurent Google Wallet i Apple Wallet uslugama, zar ne?

Najčitanije