huawei
tekst2naslovna 2

Samsung započeo testiranje Androida 14 i One UI 6.0

Samsung je ranije ove godine započeo testiranje Androida 14 (One UI 6.0). Tek što je Android 14 predstavljen, Samsung poslužitelji veći imaju spremne nadogradnje za Samsung Galaxy S23 Ultra kao i Samsung Galaxy Z Flip / Fold 4 modele telefona.

Tek što je na Google I/O 2023. konferenciji Android 14 predstavljen, Samsung je već rekao kako radi na opsežnim testiranjima upravo predstavljenog softvera.

Google I/O 2023. – gdje gledati i što očekivati?

Ovo znači kako je Samsung ove godine odlučio ranije započeti testiranja u odnosu na Android 13 a samim time ne možemo se oteti dojmu kako će to značiti da će flagship telefoni dobiti prije Android 14.

tekst2sl1 2

Naravno Samsung je uvijek bio predvodnik kada su u pitanju bila dovođenje novih inačica Android platformi na njihove telefone. Posebice u samim početcima aktualnog Androida i kada su u pitanju modeli i samog vrha ponude.

Samsung donosi 2x zoom pri portretnom načinu rada na aktualne modele

Prvi na redu (uostalom na njemu se i između ostalog vrši testiranje) koji će dobiti Android 14 odnosno One UI 6.0 bit će aktualni Samsung Galaxy S23 članovi obitelji.

tekst2naslovna
Samsung Galaxy S23 “u boji limete” (link na članak)

Prema neslužbenim informacijama već je primijećeno kako Samsung ima pripremljeni Android 14 te One UI 6.0 na svojim poslužiteljima. Interni kodni broj je: S918BXXU1BWE2 a tiče se upravo „najjačeg” modela današnjice, odnosno Samsung Galaxy S23 Ultra.

Huawei predstavio P60 Pro, Mate X3 i Watch 4 u Minhenu

Ali naravno slične pripreme primijećene su za još dva kodna broja odnosno pripremljena su za Samsung Galaxy Z Flip 4 (F721BXXU2DWD7) te Samsung Galaxy Z Fold 4 (F936BXXU2DWE1).

tekst2naslovna
Samsung Expert Raw aplikacija donosi “astromod” (link na članak)

Kako smo veći rekli Samsung je ovo testiranje započeo dva mjeseca ranije nego li je to bio slučaj s Androidom 13 te One UI 5.0 sučeljem. Te bi ovo značilo kako će oni najjači modeli prije dobiti Android 14 (One UI 6.0).

Ford planira „napad” na Teslu i Kia-u kada su u pitanju električna SUV vozila

Bit ćemo malo „slobodniji” i povezati to s dolaskom Samsung Galaxy Z Flip 5 te Samsung Galaxy Z Fold 5 modela telefona. Zasigurno će oni na tržište doći s Androidom 14 (One UI 6.0) dok će ostali novi Android 14 imati prilike „okusiti”, nedugo nakon toga.

5 2
Prvi “stvarni” renderi Samsung Galaxy Z Fold 5 telefona (link na članak)

Prisjetimo se kako je Android 13 (One UI 5.0) na Galaxy S22 modele došao u listopadu 2022.godine, dok su Galaxy Z Flip / Fold 4 modeli One UI 5.0 i Android 13 dobili u studenom.

Samsung predstavio One UI 5 Watch

Mi smo na našim stranicama pisali o kompatibilnim uređajima (pametnim telefonima i tabletima) koji će dobiti Android 14 (One UI 6.0) te taj „popis” svakako možete prolistati (Samsung kompatibilni modeli sa Android 14 (One UI 6.0) platformom) i pregledati dali je i vaš omiljeni Samsung telefon na listi za nadogradnju.

3
Prvi “stvarni” renderi Samsung Galaxy Z Flip 5 telefona (link na članak)

Svakako moramo istaknuti i napore koje Samsung i Android odnosno Google provode kada su u pitanju „nagla” prekidanja dobivanja nadogradnji.

Samsung Expert Raw donosi „astrofoto” mod za Galaxy S21 i Galaxy Z Fold 4

Koju praksu slijede još uvijek veliki broj proizvođača sa svojim modelima pametnih telefona. Isto tako radi se na „praksi” da neki proizvođači prestanu sa „agresivnim gašenjem aplikacija” u pozadini.

tekst2sl3 1
Samsung razvija telefon sa četiri načina korištenja (link na članak)

Jer jednostavno dugoročno gašenje „aplikacije u pozadini” može imati ne baš tako dobre posljedice. Ako se pitate zašto se to radi – odgovor je „da bi se na što jednostavniji način, produžio vijek trajanja (autonomije) baterije”.

Instagram uvodi mogućnost „skrivanja” objava – i prikaza „bliskim prijateljima”

Sve će to dolaskom Androida 14 na tržište biti zastupljeno, što se tiče Android proizvođača i njegovo gledanje i brigu oko softverske podrške.

Najčitanije