huawei
tekst2sl6

Samsung razvija telefon sa četiri načina korištenja

Kada je u pitanju Samsung i njegov razvoj patenata, doista nekada pomislimo kako je ovom proizvođaču "samo nebo granica". Sada rade na telefonu koji će imati četiri različita načina rada.

Kada se god prisjetimo Samsunga po pitanju patenata jednostavno nam „pamet stane”. Jer slobodno možemo reći kako je Samsung „najjači” kada su u pitanju novi patentni i oni koji se razvijaju.

Nokia XR30 – vrhunska otpornost i dalje prisutna

Već smo na našim stranicama pisali o zaslonu koji se u potpunosti može „zarolati” a onda i „odrolati” i posve jednostavno nastaviti koristiti. Pisali smo mi i o nekim konceptima Galaxy N telefona – a o svemu možete više pročitati na linku.

tekst2sl1 8

Naravno i danas ćemo se ponovno dotaknuti Samsung patenata i reći nešto više o jednom zanimljivom koji se trenutno razvija a po nama će imati posve svjetlu budućnosti.

Microsoft: Windows 10 je „neslužbeno mrtav” – prijeđite na 11

Jer kako to navodi Samsung: „Trenutno se razvija inovativno rješenje koje može zadovoljiti različite potrebe korisnika”. A o čemu se točno ovdje radi i o čemu je to zaista riječ, vidjet ćete u nastavku teksta.

tekst2sl3 1

Naime iako se još uvijek radi o patentu tvrtka Samsung navela je kako razvija pametni telefon (sklopivi) s četiri različita načina primjene. Dakle ovo bi značilo kako ćete u jednom pametnom telefonu imati „četiri različita uređaja”. Te bi ste tim potezom na i jednom kupnjom zadovoljili svoje potrebe za više uređaja.

Je li Huawei Watch Ultimate ultimativni pametni sat?

Taj bi jedan pametni telefon koji će biti sklopivi, to znači kako ga možemo promatrati kao dio obitelji „Galaxy Z” odnosno čak i one „Galaxy N” koju smo već bili spomenuli.

No idemo mi u samu srž ovog patenta. Samsung dakle razvija sklopivi telefona (za sada nepoznatog imena) koji će imati četiri načina korištenja (a oni to nazivaju): Band, Phone, Phablet, Tablet.

Opera One – budućnost je umjetna inteligencija

Što su sada svi ovi nazivi i čemu oni zapravo mogu poslužiti prilikom svakodnevnog korištenja. Idemo nekim redom pojasniti svakog od njih.

Band:

Ovdje Samsung ističe kako će se „taj” sklopivi telefon jednostavno moći „pretvoriti” u telefon savršen za korištenje jednom rukom.

tekst2sl4 1

Što bi značilo kako će biti osobito pogodan za korištenje dok ste u prometu (nemojte reći da smo vam mi ovo rekli) ili dok šetate ulicom odnosno dok boravite u javnom prijevozu.

Brzina interneta i pokrivenost 5G signalom telekom operatera

Band način smanjit će zaslon telefona na najmanju moguću (dostupnu) veličinu te će tako telefon postati nadasve kompaktan uređaj. Ali će i dalje sve značajke telefone biti dostupne (svakako očekujemo da će to biti značajke iz samog vrha ponude).

Phone:

Kako mu i same ime govori (telefon) tada će se Samsung „pretvoriti” u sasvim obični pametni telefon – nalik onima iz aktualne Galaxy S serije (mi smo imali prilike recenzirati Galaxy S23 Ultra pa prolistajte našu recenziju). Pripadajući način rada bit će idealan za telefoniranje, slanje poruka i surfanje internetom.

Phablet:

Treći način koji je još uvijek nov na tržištu telekomunikacije. A upravo je ovaj segment „Phablet” telefona predstavio sam Samsung.

tekst2sl6

Naravno pod phablet uređajima ubrajamo Galaxy Note modele odnosno od nedavno su to Galaxy S Ultra modeli telefona.

Hrvatski telekom operateri bezobrazno dižu cijene

Stoga se nadamo kako vam je način korištenja ovog Phablet načina rada poprilično jasan i kako ga ne treba osobito isticati.

tekst2sl5

U ovome modu zaslon telefona „razvući će se” s lijeve strane te će tim potezom biti ga vrlo jednostavno koristi s dvije ruke. Pripadajući način bit će idealan za korištenje uređaja dulje vrijeme.

Tablet:

Kao kao četvrti ujedno i posljednji način dolazimo do načina rada „Tablet”. U ovom će se načinu zaslon telefona razvući s obje strane te će tako telefon biti pogodan za korištenje uređaja duže vrijeme pri recimo gledanju filmova, igranju igrica i slično.

Zaključak:

Patentno pravo koje je Samsung položio na ovaj patent samo je dokaz da Južno Korejski div zaista radi na inovativnom rješenjima i zaista ima viziju „budućnosti” pametnih telefona.

Samsung S95C OLED TV preorder, ušteda 300 eura i lijepi pokloni!

Dok neki govore kako će ona biti isključivo preklopna (Galaxy Z) drugi i dalje zagovaraju „dobri stari” način korištenja telefona (Galaxy A, Galaxy S).

tekst2sl7 1

Međutim Samsung očito ima posve drugačiju zamisao jer želi tržištu u bliskoj budućnosti ponuditi posve nešto „novo”, nešto što će dolaziti (možda) pod imenom Galaxy N te donositi četverostruki način korištenja, jednog uređaja.

Samsung Galaxy Z Flip / Fold 5 koristiti će LG baterije

Uostalom ne smijemo zaboraviti kako je i Galaxy Z koncept (koji više to nije) neke bio samo bio „obično patentno pravo”, zar ne?

Najčitanije