Banner
tekst1naslovna 3

Samsung smanjuje proizvodnju pametnih telefona u 2022.

Samsung smanjuje proizvodnju pametnih telefona u ovoj 2022. godini za 30 milijuna jedinica.

Južno Korejski div „Samsung” izašao je s ne tako dobrim vijestima. Naime kao posljedica cjelokupne situacije koja je zadesila cijeli Svijet i Samsung je to prisililo da napravi neke „manje” rezove.

Samsung Galaxy Z Fold 4 donosi drugačiji omjer stranica

Ovdje ćemo danas pisati ponajprije o tržištu pametnih telefona, točnije o njihovoj proizvodnji koja će u 2022. godini biti značajno smanjena. I ne treba zasigurno nabrajati razloge koji su potaknuli smanjenje proizvodnog procesa odnosno plasmana pametnih telefona na tržište.

tekst1sl1 6

Ponajprije tu je manja zainteresiranosti (smanjenja potražnja kupaca). Zatim dolaze na red i ostali čimbenici. Gdje ponajprije imamo prilike govoriti o posljedicama inflacije.

Google Pixel 7 / Pixel 7 Pro – značajke zaslona i detalji „isti” kao Pixel 6

Jer je inflacija također pogodila i industriju proizvodnje komponentni za pametne telefone, dijelovi su poskupili i do samog materijala je dosta teže doći.

tekst1sl2 7

Kao treća posljedica (treća stavka) je nažalost i zbivanje koje se dešava u Ukrajini. Riječ je dakako o ratnim strahotama koje Ukrajina proživljava i događa se na njezinom teritoriju.

HTC za sada odgodio svoj nadolazeći pametni telefon – razlog COVID-19

Ne samo da čitav Svijet to svakako osjeća i vidi posljedice već iz dana u dan u svim segmentima života to se jasno može vidjeti. Tako je Samsung odlučio da će do kraja 2022. godine proizvesti 30 milijuna manje pametnih telefona nego što je to isprva bilo i planirano.

Telegram uvodi pretplatu – Premium plan

U prvotnom planu bilo je zamišljeno kako će proizvodni proces Samsung pametnih telefona ići sve do brojke od 310 milijuna jedinica, ipak ona će biti značajno smanjeno i proizvesti će se 280 milijuna jedinica Samsung pametnih telefona.

tekst1sl3 4

Za sada nije navedeno odnosno Samsung navodi kako neće biti problema kada se dovodi u pitanju opskrbni lanac i potražnja za Samsung pametnih telefona.

Samsung predstavio 512GB DDR5 RAM

Te isto tako neće biti porasta cijene na Samsung pametnih telefonima. Usprkos dobrim i možemo slobodno reći rekordnim prodajnim rezultatima u posljednjem kvartalu od 73,7 milijuna plasirani pametnih telefona na globalnoj razini, Samsung se ipak odlučio za smanjenje proizvodnog procesa.

Google najavio Pixel tablet ali na tržište neće prije 2023. godine

Ono što nas ponajviše zanima a za sada ne raspolažemo navedenom informacijom, hoće li ovo značiti da će s vremenom Samsung smanjiti proizvodni proces i ostalih svojih hardverskih rješenja, poput tableta, pametnih televizora i slično.

Apple iPhone 15 usvojiti će USB Type-C, 2023. godine

Da ne bi sada ispalo da samo navodimo Samsung, podsjetimo kako smo ranije na našim stranicama također spomenuli i Apple. Točnije riječ je bila o smanjenju proizvodnje iPhone SE 2022 modela pametnog telefona i to za čak 20%.

Nothing ugovara partnere prodaje Europe i Indije za Another (1)

Gdje je kao glavni „krivac” (posljedica) bio dolazak i okretanje ka proizvodom procesu nadolazeće iPhone 14 linije ali isto tako i slaba zainteresiranost za Apple iPhone SE 2022 pametnim telefonom.

tekst2sl1 7

Nadamo se kako će ova nedaće što prije završiti i kako će Samsung i a Apple svoje proizvodne jedinice i brojke vrlo uskoro vratiti u normalnu i željene brojke kao što je to bio slučaj i prije dolaska „problema”.

Najčitanije