Banner
tekst1naslovna 4

Samsung prikazao sklopivi zaslon od 360 stupnjeva – dolazi na Z Fold 5?

Samsung je prikazao novi koncept "Flex & Out" - zaslona koji se može otvoriti pri 360 stupnjeva.

Čini se kako Južno Korejski div osim pripreme Galaxy Unpacked događaja i predstavljanja novih (nadolazećih) Galaxy S23 modela, radi na ostalim modelima svojih pametnih telefona.

TM Roh se hvali uoči Samsung Unpackeda: stiže nova era performansi

Na našim stranicama već smo imali prilike pisati o Samsung Galaxy Z Fold 5 modelu. Čini se kako će Samsung dolaskom Galaxy Z Fold 5 modela, na sklopive pametne telefone „donijeti” olovku u obliku S-Pena.

tekst1sl1 6

Ono što danas želimo navesti i reći je to kako je Samsung prikazao (pohvalio se) novim pothvatima po pitanju sklopivih zaslona. Da budemo precizniji riječ je o zaslonu koji je u stanju presavinuti se za čitavih 360 stupnjeva.

Samsung Galaxy S22 FE- ovo je on, pokretan Snapdragon čipom i 108MP kamerom

Iako se ovdje radi o prototipu govori se kako će upravo ovaj zaslon svoje mjesto (možda) naći na nadolazećem Galaxy Z Fold 5 modelu. Ovo bi svakako značilo da će se Fold 5 moći preklopiti u potpuni.

tekst1sl2 7

Ako vam možda ovo zvuči zbunjujuće i ne baš jasno, savjetujemo vam da pogledate fotografije koje donosimo unutar članka. Iako s druge strane mnogi govore kako ovaj tip zaslona neće na Galaxy Z Fold 5, odnosno uopće neće biti namijenjen za Galaxy Z Fold modele, čini se kako Samsung za navedeni tip zaslona ima posve drugačije planove.

Samsung Galaxy S23+ i Galaxy S23 Ultra na fotografijama prikazuju boje

Sjećate li se možda kada smo spominjali potpuno novi „uređaj” kodnog imena „Galaxy N”. Upravo je taj uređaj odnosno razvojni proizvod bio nešto slično ovom.

tekst1sl3 2

To bi značilo kako tvrtka daleko „od očiju javnosti” razvija još neki Samsung Galaxy model sklopivog (ali u značajno drugačijem obliku no što to za sada imamo prilike vidjeti) pametnog telefona.

Apple započinje vlastitu proizvodnju zaslona za iPhone, Apple Watch i Macbook

Kako smo rekli spominje se kako bi ovakav jeda sklopivi zaslon omogućio potpuno drugačiji razvoj sklopivog pametnog telefona, gdje bi se on moga „rasklopiti” u čitavih 360 stupnjeva.

tekst1sl4 2

Iako se govori kako bi možda ovako nešto moglo doći na Galaxy Z Fold 5 mi smo mišljenja kako baš i neće tako biti. Jer je Samsung Galaxy Z Fold linija pametnih telefona, posve drugačije namijene i koncepta od onoga što predstavlja ovaj prototip zaslona.

Huawei Watch GT 2 i Watch GT 2 Pro dobivaju nadogradnju

Ovakav bi jedan model pametnog telefona omogućio mnogo veće baterije i veći senzorima kamera. Jer bi modeli pametnih telefona dolazili bez „prednjeg” zaslona.

tekst2naslovna 2

Za sada se ovaj koncept naziva „Flex & Out” a svi se skupa nadamo kako ćemo nešto slično uskoro imati prilike vidjeti i u komercijalnoj prodaji, odnosno na policama trgovina.

5 zabavnih stvari koje možete učiniti sa svojim iPhone uređajem

Mada već sada znamo kako pripadajuća cijena neće biti za svačiji džep, svidjelo se to nama ili ne.

Najčitanije