Banner
tekst1sl3 5

Samsung predstavlja novu generaciju Grafičke Radne Memorije – GDDR 7

Naravno ovdje je riječ o novoj GDDR 7 tehnologiji, odnosno o novoj Radnoj Memoriji za Grafičke Karte.

Čini se kako Samsung osim vrhunskim mobitela ima naviku „s vremena na vrijeme” predstaviti i vrlo zanimljive novine.

Širokopojasni Internet značajno usporava svoj razvoj od 01.12.2023. – korist ima HT

I pojedina tehnološka rješenja koja nam iz dana u dan odveć pomažu da se lakše i jednostavnije služimo računalom.

Znanstvenici testirali HONOR 90: Zaslon može smanjiti naprezanje očiju

Naravno ovdje je riječ o novoj GDDR 7 tehnologiji, odnosno o novoj Radnoj Memoriji za Grafičke Karte. Još prošle godine Samsung je predstavio GDDR 6 da bi sada evo već tržište imalo prilike iskušati iduću generaciju, dakle – GDDR 7.

tekst1sl1 9

Kako to već obično biva sada slijedi nekoliko brojki koje predstavljaju poboljšanja u odnosu na GDDR 6. Dakle po jednom pinu GDDR 7 ima mogućnost prijenosa ukupno do 32Gbps, dok je to kod GDDR 6 standarda iznosilo 24Gbps.

Samsung Galaxy S23 Ultra gejming i Knox Security

Što naravno predstavlja povećanje (poboljšanje) od 40% odnosno brže je za 1,1 terabajt u sekundi. Povećanje brzine rezultat je usvajanja 3-razinske modulacije pulsne amplitude (PAM3).

Samsung Galaxy Z Fold 5 osvanuo na Reddit platformi – usprkos strogoj zabrani

PAM3 se također koristi u USB4 i Thunderbolt 5, na primjer. GDDR6X koji se koristi u karticama kao što su Nvidia RTX 3090 i 4090 koristi srodni PAM4 standard.

Samsung Bespoke Jet™ AI prednarudžba, poklon Galaxy Watch5 Pro LTE!

U svakom slučaju, osim što je brži, GDDR7 je i 20% energetski učinkovitiji. Samsung je također razvio verziju GDDR 7 s niskim radnim naponom koja će se koristiti u uređajima s ograničenijom potrošnjom energije kao što su prijenosna računala.

Huawei ima vrhunske pametne satove. Evo zašto

Ipak Samsung se još više posvetio odvođenju topline te je po tom pitanju usavršio i sam materijal unutar kojega se nalazi pripadajući RAM. Epoksidna smjesa za kalupljenje (EMC) koja oblaže RAM čipove ima 70% manji toplinski otpor u usporedbi s EMC-om koji se koristi u GDDR6 paketima, tako da se više topline može brže ukloniti. Iako je sada predstavljen GDDR 7 neće tako brzo u uporabu.

Samsung Galaxy Z linija na slikama – donosimo cijene Z Flip 5 modela

Tvrtka će tek kasnije ove godine poslati svojim korisnicima (tvrtkama) GDDR 7 module, kako bi isti bili implementirani unutar uređaja odnosno pripadajućih proizvoda.

tekst1sl2 5

A koji će to uređaji biti i kada će isti biti dostupni na tržištu, navedene informacije nisu još dostupne. Naravno da ćemo ovo ispratiti i dalje i o svemu vas pravovremeno obavijestiti.

Huawei donosi 5G pametni telefon – kasnije ove godine

Dok sada jedino ostaje pitanje što konkurencija priprema, odnosno čime bi nas ona mogla uskoro iznenaditi (svakako se nadamo kako će to iznenađenje biti pozitivno).

tekst1sl3 5

Ipak je za sada u fokusu nadolazeći Samsung Galaxy Unpacked događaj i predstavljanje Galaxy Z Flip 5 te Galaxy Z Fold 5 sklopivih modela telefona.

Telemach diže cijene (8,3%) kao i A1 – razlog je inflacija

Naravno kako ćemo događa popratiti na našim stranicama. A kada sve prođe, ponovno ćemo aktualizirati priču vezanu uz GDDR 7 grafičku Radnu Memoriju.

Najčitanije