Banner
tekst3naslovna 3

Samsung predstavio Galaxy A03 – povećana ponuda pristupačnijih modela

Samsung predstavio nasljednika Galaxy A02 modela, Galaxy A03 s cijenom ne većom od 200€ - 48MP kamera i baterija kapaciteta 5,000mAh

Južno Korejski Samsung predstavio je bez „medijske prašine” pametni telefon donjeg cjenovnog razreda iz Galaxy A serije. Riječ je o modelu Samsung Galaxy A03 a glavne su mu odlike 48MP kamera i baterije kapaciteta 5,000mAh.

Znate li da je Samsung Neo QLED vrhunski izbor i za gejmere?

Recimo kako se Samsung Galaxy A03 u potpunosti nadovezuje na ranije predstavljeni Galaxy A02 ali naravno s boljim značajkama i mogućnostima. Zaslon Samsung Galaxy A03 dolazi u HD+ rezoluciji 720x166pix s omjerom stranice 20:9 što rezultira gustoćom piksela od 270ppi.

tekst3sl1 2

Riječ je o 6,5” PLS IPS zaslonu sa zauzećem prednje strane pametnog telefona od 81,8%. Samsung Galaxy A03 donosi osvježenja zaslon pri stopi od 60Hz. Pitanje rada pametnog telefona prepušteno je osmo-jezgrenom procesoru nepoznatog imena a od toga dvije jezgre rade na taktu od 1,6GHz dok šest jezgri radi na taktu od 1,6GHz.

Samsung donosi punjač kakvog još nema na tržištu

Samsung Galaxy A03 donosi kapacitet internet memorije u obliku od 32G, 64GB ili 128GB a svaki od navedenih (istim redoslijedom) prati i radna memorija i to pri: 3GB ili 4GB. Pitanje kamera ono je što Samsung Galaxy A03 izdvaja iz „mora” sličnih modela istog cjenovnog razreda.

Samsung (Android 12) One UI 4.0 kompatibilni uređaji

Naravno u ovom cjenovnom razredu ne možemo očekivati makro kamere i raznolike mogućnosti koje flagship modeli posjeduju ali ovih 48MP (otvor blende f/1.8) koje donosi glavna kamera pruža i više nego ugodno i pristojno korisničko iskustvo kada je u pitanju fotografije ili snimanje video zapisa.

tekst3sl2 2

Osim glavne kamere od 48MP Galaxy A03 donosi i senzor dubine s rezolucijom od 2MP (otvor blende f/2.4), LED bljeskalicu kao i mogućnosti snimanje video zapisa pri Full-HD rezoluciji s 30 sličica u sekundi.

AMD razmišlja na prelazak Samsung proizvodnje chipseta

Prednja (selfie) kamera dolazi u obliku „suze” i donosi 5MP s otvorom blende f/2.2. Galaxy A03 donosi i 3,5mm utor za slušalice što je u današnje doba posve neočekivano (naravno šalu na stranu ovaj cjenovni razred svakako je zadržao ovaj oblik značajke). Dimenzije Samsung Galaxy A03 iznose: 164,2×75,9×9,1mm dok podatak o težini za sada nije dostupan.

Samsung Galaxy Fold 4 neće imati utor za S-Pen

Naravno Samsung Galaxy A03 moguće je kupiti u više boja a riječ je o: crnoj, plavoj i crvenoj boji. Umalo smo zaboravili reći kako je Samsung Galaxy A03 sačinjen od stakla sprijeda (zaslon) plastike sa stražnje strane i plastičnih bridova (bočnih stranica).

WhatsApp kao posrednik transakcije novca – budućnost koja dolazi

Za autonomiju Samsung Galaxy A03 pametnog telefona brine se Li-Po baterija čija autonomija iznosi 5,000mAh. Android 11 brije se da sa softverske strane sve bude u najboljem redu a iznad njega je predinstalirano One UI 3.1 korisničko sučelje.

Google Maps (Karte) preuzete 10 milijardi puta

Kada Samsung Galaxy A03 možemo očekivati u prodaji za sada nije poznato ali nadamo se kako od predstavljanja pa do početka prodaje neće proteći mnogo vremena.

Apple iPhone 14 – u fazi razvoja (što donosi a što odnosi)

Ako uzmemo u obzir kako se Samsung Galaxy A02 prilikom predstavljanja prodavao s iznosom od 150€ čini nam se kako bi se tom cijenom mogao prodavati i Galaxy A03 odnosno kako ne bi trebao premašiti iznos od 200€.

Najčitanije