huawei
2 20

Samsung postiže sporazum s Preferred Networks za razvoj 2nm AI čipova

Samsung je nedavno postigao važan sporazum s tvrtkom Preferred Networks (PFN), koja se ističe u području umjetne inteligencije, za razvoj prvih 2nm AI čipova, označavajući ključni korak u tehnološkom napretku. Ova suradnja naglašava važnost tehnološkog partnerstva i očekivanja vezana uz daljnji napredak Samsunga u proizvodnji poluvodiča.

Samsung je nedavno postigao značajan sporazum s Preferred Networks (PFN), japanskom tvrtkom koja se ističe u području umjetne inteligencije.

DXOMARK: Samsung Galaxy S24 serija ima najbolji zaslon

Ova iznenadna odluka japanske tvrtke da pređe iz proizvodnje čipova kod TSMC-a na Samsung izazvala je znatiželju i spekulacije u tehnološkoj zajednici.

2 20

Ostaje za vidjeti kako će se ova promjena odraziti na buduće inovacije i tehnološki napredak, ali je svakako važno naglasiti da sporazum između Samsunga i PFN-a predstavlja ključni korak za obje tvrtke.

Garmin Forerunner 165 stvoren za one koji vole fitness

Proces proizvodnje čipova s 3nm tehnologijom već je u tijeku, dok su prvi koraci prema prelasku na 2nm tehnologiju već napravljeni. Ovo je izuzetno važan pomak u tehnološkom svijetu jer manji procesni čipovi omogućuju veću snagu, brzinu i energetsku učinkovitost.

1 18

Preferred Networks, kao renomirana tvrtka u području umjetne inteligencije, sada surađuje s Samsungom na razvoju prvih 2nm AI čipova. Iako još nije poznata efikasnost Samsungove 2nm proizvodne tehnike, vjerujemo u kontinuirani napredak ove južnokorejske tehnološke tvrtke, koja svake godine pokazuje sve veću stručnost i tehnološku inovativnost.

Internet unutar EU od sutra je drugačiji!

Razlozi zbog kojih je PFN prešao s TSMC-a na Samsung mogu biti različiti, ali jedan od ključnih faktora vjerojatno je bila Samsungova konkurentna ponuda u proizvodnji čipova.

9

Samsung je često bio iza TSMC-a u pogledu performansi i učinkovitosti, ali ova promjena označava ambiciozni korak za južnokorejsku tvrtku. Njihova predanost implementaciji 2nm GAA (Gate-All-Around) tehnologije svjedoči o njihovoj želji za postizanjem izvrsnosti i nadmašivanjem konkurencije.

OpenAI predstavio Soru – alat za generiranje video zapisa pomoću teksta

Jedno od područja gdje se očekuje vidljiv napredak je Exynos SOC, koji se koristi u pametnim telefonima Samsunga. Nestrpljivo se iščekuju rezultati performansi sljedećeg Exynosa 2500, koji će, prema glasinama, imati strukturu od 10 jezgri.

1 23

Posebno intrigantna je mogućnost integracije ARM-ove jezgre Cortex-X5 u Exynos 2500, što bi moglo značajno poboljšati performanse pametnih telefona koji koriste ovaj čip.

Samsung Galaxy Z Fold 6 imati će 200MP kameru

Ukratko, sporazum između Samsunga i PFN-a označava važan trenutak u tehnološkoj industriji. Prelazak na 2nm tehnologiju otvara vrata za napredne inovacije i poboljšane performanse, a očekuje se da će Samsung nastaviti biti ključni igrač u tržištu poluvodiča i tehnoloških dostignuća.

Samsung razvija 6G tehnologiju u partnerstvu s Princetonom

Ova suradnja naglašava važnost tehnološkog partnerstva i međunarodne suradnje u postizanju tehnološkog napretka i inovacija koje oblikuju našu budućnost.

Najčitanije