Banner
1 20

Samsung patentirao pametni telefon s proširivim zaslonom – dolazi Galaxy Z Slide

Nakon "običnih" pametnih telefona i sklopivih poznatijih kao Z serija, Samsung nam uskoro donosi i posve nove telefone s proširivim zaslonom.

Stigao je S24 Ultra, evo prvih dojmova

Nikada nije bilo sumnje da je Samsung lider u razvoju zaslona, poznat po proizvodnji zaslona za različite proizvođače telefona, uključujući i iPhone modele.

Netflix ukida “osnovni” paket od 11,99$

Unatoč tome, njihov odnos s drugim proizvođačima često je obavijen tajnom i neprijateljstvom. No, tema današnjeg članka nije usmjerena na tu kontroverzu.

1 20

Umjesto toga, istražujemo patentiranje potpuno novog pametnog telefona koji Samsung trenutno razvija, a koji će se jednog dana pojaviti na tržištu.

Samsung Galaxy Z Fold (6) FE – ipak možemo očekivati pristupačniji preklopnjak

Ovaj budući model pametnog telefona ima nekoliko jedinstvenih karakteristika, od kojih se ističe četvrtasti oblik i mogućnost izvlačenja zaslona.

2 2

To znači da će ovaj telefon donositi inovativni proširivi zaslon, što bi moglo značajno promijeniti igru u industriji pametnih telefona.

Samsung i OpenAI sklapaju suradnju u vezi proizvodnje AI čipova

Dok je Samsung već lider u segmentu sklopivih pametnih telefona s modelima poput Galaxy Z Fold 5 i Galaxy Z Flip 5, ova nova vrsta pametnog telefona fokusira se na proširenje zaslona umjesto na fleksibilnost.

Samsung Galaxy S24 Ultra – flagship je gol

Najnoviji patent tvrtke Samsung prikazuje uređaj četvrtastog oblika s produžujućom pločom zaslona. Ova inovacija mogla bi riješiti neke od problema s kojima se susreću sklopivi telefoni.

3 28

Proširivi telefon može pružiti korisnicima iskustvo slično konvencionalnom zaslonu, čineći ga izdržljivijim i praktičnijim u usporedbi s klasičnim sklopivim modelima. Tradicionalni pametni telefoni često su izdržljiviji od sklopivih jer pokretni dijelovi potonjih su ranjivi na oštećenja.

Samsung Galaxy S25: Otkriveni detalji o moćnom Exynos 2500 čipu

Za razliku od klasičnih sklopivih telefona s visoko fleksibilnom pločom, produžna ploča na ovom uređaju samo je mali dio koji se može izvući kako bi se proširio zaslon. Ovaj novi dizajn naglašava paralelno poravnanje, jedinstvene veze i potporne strukture, pružajući veću fleksibilnost i izdržljivost zaslona.

Važno je napomenuti da je ovo trenutno samo patent, a nema službenih potvrda o tome da Samsung stvarno radi na ovakvom uređaju. Međutim, patent pruža uvid u moguće smjerove budućih inovacija u industriji pametnih telefona.

Samsung Galaxy Ring sve nam je bliže

Ranije smo već izvještavali o razvoju sličnih modela, čak jedan od njih bio je poznat pod kodnim nazivom “Galaxy Z Slide“, o kojem smo prvi puta pisali još 2021. godine.

Do trenutka kada ovaj telefon stigne na police trgovina, proći će još neko vrijeme, no čini se da Samsung ozbiljno razmišlja o proširivim zaslonima kao inovaciji u svojoj liniji pametnih telefona.

Bluetooth 5.4 – što donosi i kada dolazi

Uz Galaxy Z modele, Galaxy A i Galaxy S možda će dobiti konkurenciju u obliku Galaxy Z Slide, čime će se proširiti portfelj pametnih telefona ovog južnokorejskog tehnološkog diva. Kako će se ova tehnologija razvijati i kako će tržište reagirati, samo će vrijeme pokazati.

Najčitanije