Banner
tekst3naslovna 9

Samsung polaže patent na telefon sa dva zaslona

Samsung položio patentno pravo na pametni telefon s dva zaslona (svaki na svojoj strani).

Ponovno Samsung polaže patentno pravo na model pametnog telefona s više zaslona. Ne ovoga puta nije riječ o sklopivom pametnom telefonu (takvih već imamo na tržištu).

Samsung predstavio nove Galaxy Z i Watch 5 u HNK

Već se radi o „običnim” pametnom telefonu koji osim prednjeg (zaslona) ima i stražnji (manji) zaslon koji se nalazi na suprotnoj strani od modula kamere.

tekst3sl1 10

Glavna posebnost ovakvog zaslona bila bi u tome što kada bi on bio isključen ne bi se u uopće mogao primijetiti. Odnosno mislili bi da se gleda u stražnju stranu telefona – dakle bio bi potpuno identičan kao dizajn telefona.

Samsung pušta Android 13 (One UI 5.0) sredinom listopada

Ovo je tek početak onoga što Samsung planira napraviti odnosno patentno pravo je potvrda da se nešto radi. Ali nije jamstvo da ćemo ikada taj dizajn ili taj tip pametnog telefona ugledati na tržištu.

Apple poslao pozivnice za “Far Out” – 07.09.2022.

Patentna prijava naziva je „Elektronički uređaj koji sadrži prozirni zaslon”. Što nam može govoriti kako bi taj „stražnji” zaslon moga služiti za prikazivanje nekih obavijest ili pak kao zaslon prilikom fotografiranja selfie fotografija s glavnim kamerama – moramo priznati kako u tome vidimo i najveći potencijal ovog tipa zaslona.

tekst3sl2 12

Na tržištu već postoje slični modeli pametnih telefona koji donose sličan dizajn kao što je Microsoft Surface Duo ili pak ZTE Nubia ali ono što Samsunga planira predstaviti daleko je unaprijeđeno rješenje u odnosu na konkurenciju.

Fitbit predstavio tri nova nosiva uređaja: Sense 2, Versa 4 i Inspire 3

Ovo je sada već drugi odnosno treći patent koji Samsung uzima (polaže) pravo. Prvi je bio zaslon koji se može zarolati dok je drugi bio na zaslon koji se može jednostavno presaviti na četiri strane (te tako jednostavno stane u džep).

Sony predstavio DualSense Edge kontroler – nove značajke sa dizajnerskim predznakom

Ovo patentno pravo samo je dokaz kako Samsung ima u razvoju još jedan model pametnog telefona koji nas možda očekuje u budućnosti (kao što bi to trebao biti i Galaxy N).

LG C2 i G2 OLED televizori dobili (Dolby Engine v32.05) nadogradnju

Ali naravno pravi pokazatelj svega bit će vrijeme koje je pred nama. Ovim potezom Samsung i dalje pokazuje kako je „broj 1” kada su u pitanju zasloni i nije slučaj da upravo ovaj Južno Korejski proizvođač radi zaslone za neke „konkurente” od kojih bi istaknuli Apple.

tekst3sl3 5

Dali vi gledate na ovo novo patentno pravo kao neki „neuspjeli” pokušaj da Samsung ponovno pokuša zaslon pametnog telefona dovesti do granica „mogućeg” ili zaista vidite potencijal u budućnost načina kako ćemo koristiti pametne telefone?

Novi Samsung Galaxy preklopni telefoni paze na održivu budućnost

Mi smo i dalje oni „stari okorjeli” korisnici kojima su „obični” pametni telefoni najbolji jer sve ovo što se preklapa i savija (autoru ovoga članka) dosta je nesigurno i upitne kvalitete.

Vivaldi na Androidu dobio značajnu nadogradnju

Naravno šalu na stranu, pozdravljamo napore Samsunga i jedva čekamo vidjeti što je to pripremio odnosno kakvi nas to zasloni očekuju u budućnosti kada govorimo o korištenju pametnih telefona.

Najčitanije