huawei
tekst1naslovna 6

Samsung organizira Unpacked uz lagani pad dobiti u 2022. godini – dobar potez?

Samsung sutra na Galaxy Unpacked događaju predstavlja Galaxy S23 modele a navodno bi "svjetla pozornice" trebao ugledati i Galaxy S22 FE model. Sve to dolazi nakon objave loše financijske 2022. godine za ovog tehnološkog giganta.

Moramo odmah na početku reći kako se ovome zaista nismo nadali. Da Samsung danas predstavi svoje tržišne rezultate za posljednji (Q4) kvartal ove 2022. godine i rezultate za kraj fiskalne 2022. godine.

Huawei Mate X3 donosi „izbočeni” modul kamere – nalik na P60 Pro

Sami rezultati govore kako prodaja i nije baš išla po planu odnosno kako to Samsung želi. Dobit je dostignula 244 milijarde $ što odgovara povećanju od 8% u odnosu na 2021. godinu.

tekst1sl5 1
Samsung Galaxy S23 Ultra u Ružičastoj (Lavender) izvedbi.

Iako je ovaj segment donio povećanje dobiti Samsung tvrtki, sama dobit iznosila je 15% manje u usporedbi s prošlom godinom. Što je razlog tome za sada i nije previše poznato.

Samsung One UI 5.1 – što sve donosi dolaskom na Galaxy S23

Čini se kako se tržište „zasitilo” pametnih telefona i ostalih hardverskih rješenja koje donosi Samsung. Ili sve to možemo promatrati na jednoj drugačijoj razini na onoj gdje korisnici žele jasnije, upečatljivije promijene kada se govori o tržištu pametnih telefona.

tekst1sl6
Samsung Galaxy S23 Ultra “uhvaćen” u trgovini.

Posljednji četvrti kvartal (Q4) donio je pad prodaje u gotovo svim aspektima odnosno poslovanjima Južno Korejske kompanije. Glavni razlog pada prodaje (što zasigurno i sami znate) je velika inflacija i geopolitička nestabilnost na globalnoj razini.

Huawei P60 Pro donosi zakrivljeni zaslon i drugačiji modul stražnje kamere

Stoga se mnogi pitaju dali je upravo „sada” pravi trenutak da se tržištu predstave novi Galaxy S23 modeli. Ako (čini se da je uistinu tako) ono zaista nije spremno na dolazak novih flagship modela.

tekst1sl7
Prikazane Galaxy S23+ zaštitne maske.

Posebice kada se gleda prodajni segment gdje smo sigurni kako će prodaja u početku doista biti usporena u odnosu na predstavljanje Galaxy S22 modela u istom razdoblju prošle godine.

Netflix zabranjuje dijeljene lozinki – ipak i dalje će ostati „kralj” streaminga

Samsung očekuje kako će ovaj „negativni trend” još biti aktualan negdje do kraja prvog kvartala (Q1) a nakon čega bi se tržište trebalo započeti oporavljati.

tekst1sl9
Samsung Galaxy S23 Ultra u Ružičastoj (Lavender) izvedbi.

Galaxy S modeli bili su i dalje najtraženiji „proizvod” iz pripadajućeg portfelja. Iz Samsunga su svjesni kako tržišni rezultati za vrijeme „Blagdanske groznice” nisu bili onakvima kakvima se to željelo, no sigurni su kako će se uskoro to ispraviti.

Samsung Galaxy A54 dobio FCC certifikat – dolazi i prije no što se misli

Samsung ima plan koji će Galaxy S23 modele „agresivnije” predstavljati baš unutar ponuda telekom operatera i to posebice unutar paketa „5G povezivanja na internet”.

Huawei predstavlja veliko istraživanje o tržištu pametnih satova

Hoće li zaista takvo jedno „rješenje” i „plan” uroditi plodom, svakako nam ostaje za vidjeti. No ono što želimo još istaknuti je to kako će svojim predstavljanjem Samsung Galaxy S23 modeli pretrpjeti veliki „napad” u smislu slabih prodajnih rezultata na početku prodaje, odnosno početkom ove godine.

tekst1sl4 1

Sve do kraja prvog kvartala odnosno Q1, nakon čega bi Q2 trebao donijeti sa sobom „mir” i ponovni povratak dobrih (ne i izvrsnih) prodajnih rezultata za ovog Južno Korejskog tehnološkog diva.

Coca-Cola radi na pametnom telefonu – ne nije šala

Još jednom se podsjetimo kako Samsung sutra predstavlja svoju Galaxy S23 seriju ( Galaxy S23, Galaxy S23+, Galaxy S23 Ultra)  na Galaxy Unpacked događaju s početkom u 19:00h.

tekst1sl8
(S lijeva na desno): Galaxy S23, Galaxy S23+, Galaxy S23 Ultra

Osim Samsung Galaxy S23 modela, Samsung bi „trebao predstaviti” i Galaxy S22 FE pametni telefon kao i Galaxy Buds 2 Live bežične slušalice.

Najčitanije