huawei
naslovna

Samsung One UI 6.1 u fokus stavlja AI

Premda još nije niti One UI 6.0 na telefone došao svima, glasine već spominju njegove nasljednika, One UI 6.1. Kako se čini upravo će One UI 6.1 u fokus staviti umjetnu inteligenciju i korištenje iste.

Ogromno curenje informacija u vezi nadolazećeg  One UI 6.1 u javnost je dospjelo proteklog vikenda, otkrivajući niz fascinantnih značajki koje su pokretane umjetnom inteligencijom, a koje će uskoro postati standard na Samsungovim pametnim telefonima.

Samsung – novi dizajn Galaxy S25 te Galaxy Z Flip 6 / Z Fold 6 mobitela

S obzirom na informacije dostupne, predviđa se da će One UI verzija 6.1 debitirati zajedno s nadolazećom Galaxy S24 serijom početkom sljedeće godine. Ovo ažuriranje donosi brojne inovacije koje ne samo da poboljšavaju korisničko iskustvo već i postavljaju Samsungove telefone u sam vrh tehnološkog napretka.

1 14

Jedna od ključnih značajki koja se izdvaja u One UI 6.1 je mogućnost generiranja prilagođenih pozadina i primjene raznovrsnih vremenskih i portretnih efekata na zaključanom zaslonu.

Najbolji TV godine: Samsung 55″ S90C OLED TV

Ovo predstavlja korak naprijed u personalizaciji korisničkog sučelja, omogućujući korisnicima da stvore jedinstvene i estetski privlačne pozadine prema vlastitim preferencijama.

2 10

Uz to, uređivač slika doživljava značajno unapređenje u One UI 6.1. Sada će biti moguće proširiti slike izvan njihovih izvornih granica, otvarajući nove mogućnosti za kreativno izražavanje.

TOP 5 Samsung One UI 6.0 značajki

Također, korisnici će imati sposobnost premještanja objekata s jedne slike na drugu, pružajući im veću kontrolu nad svojim fotografijama i stvaranjem jedinstvenih kompozicija.

3 9

Samsung Notes, popularna aplikacija za bilješke, također dobiva dodatak u funkcionalnostima s One UI 6.1. Sada će moći sažimati obimne blokove teksta s automatskim umetanjem točaka, čineći organizaciju i pregledavanje bilješki još učinkovitijim.

Samsung Galaxy S24 Ultra uz bok Galaxy S23 Ultra modela

Umjetna inteligencija u One UI 6.1 također igra ključnu ulogu u unaprjeđenju komunikacijskih mogućnosti uređaja. Slično kao i kod konkurentske Pixel serije, ovo ažuriranje uključuje prevoditelja u stvarnom vremenu, koji omogućuje trenutno prevođenje razgovora na različite jezike.

4 7

Dodatne značajke uključuju suzbijanje okolne buke tijekom poziva, poboljšavajući kvalitetu zvuka, te transkripciju razgovora, koja može biti od iznimne pomoći u situacijama gdje zadržavanje pisanih bilješki nije praktično.

iOS 17.2 dostupan za preuzimanje

Osim toga, One UI 6.1 donosi i značajna poboljšanja u području zaštite baterije, prilagodbi korisničkog sučelja te profinjenih animacija. Povećana učinkovitost baterije zasigurno će obradovati korisnike, omogućujući dulje korištenje uređaja bez potrebe za čestim punjenjem.

5 2

Prilagodbe korisničkog sučelja osiguravaju intuitivnije iskustvo, dok profinjene animacije dodaju estetski dojam i fluidnost u interakciji s uređajem.

Google Gemini ipak nije tako “pametan”

One UI 6.1 predstavlja značajan korak naprijed za Samsungove pametne telefone, uvodeći niz inovacija koje čine korisničko iskustvo još bogatijim i prilagođenijim.

7 2

Očekuje se da će ove nove značajke donijeti dodatnu vrijednost Galaxy S24 seriji i budućim modelima, postavljajući ih u red najnaprednijih pametnih telefona na tržištu.

Hrvatski Telekom osnažuje 4G i 5G ali gasi 3G

S pojačanim mogućnostima uređivanja slika, unaprijeđenom komunikacijom te poboljšanjima u radu baterije, Samsung potvrđuje svoju predanost pružanju vrhunskog mobilnog iskustva.

8 1

Naravno da ćemo nastaviti pratiti vijesti vezane uz One UI 6.1 i naravno da ćemo s vama podijeliti sve novine koje budu dostupne. Ono što za kraj želimo istaknuti je to kako će Samsung postepeno (ali sigurno) u fokus staviti AI a samo možemo zamisliti koliko će AI biti prisutan pri narednim generacijama Samsung pametnih telefona, koje nam dolaze u budućnosti.

Najčitanije