huawei
DD1

Samsung One UI 6.1 donosi “Battery Protection” koju već sad možete isprobati

Čini se kako Samsung s One UI 6.1 donosi i "zaštitu baterije" odnosno softversku mogućnost kontrole punjenja, kako bi vaša baterija što dulje poživjela. No čini se kako za sada i ne radi baš kako treba.

Ubrzani razvoj tehnologije donosi sa sobom i inovacije u svijetu pametnih telefona, a Samsung je uvijek bio predvodnik u implementaciji novih značajki.

Samsung Galaxy S24 serija za Američko tržiše donosi Snapdragon 8 Gen 3

Najnovija informacija o nadolazećem One UI 6.1 sugerira da će se jedna od tih inovacija odnositi na zaštitu baterije pod nazivom ‘Battery Protection’ ili ‘Protect Battery’. No, hoće li ta značajka zaista donijeti očekivanu zaštitu baterije ili će ostati tek atraktivna opcija, otkrit ćemo u sljedećim redcima.

Samsung se već pokazao kao tvrtka koja se brine o zdravlju baterija na svojim Galaxy uređajima, a sada je ta briga postala još vidljivija s najnovijim One UI 6.0 ažuriranjem.

Samsung Galaxy S24 serija – dostupne Europske cijene

Međutim, prvi dojmovi korisnika, poput onih koje dijeli Tarun Vats putem X/Twittera, nisu baš ohrabrujući. Iako se postavke ‘Battery Protection’ ispravno vizualiziraju i korisnicima omogućuju prebacivanje između opcija, čini se da ova značajka ne funkcionira onako kako bi trebala.

g1

Prema izvješću, uključivanje ‘Battery Protection’ ograničava bateriju na maksimalnih 85% napunjenosti. Ova opcija, koja je već dostupna putem Samsungovog ažuriranja za Android 13, čini se da nije dodala stvarnu dodanu vrijednost u One UI 6.0. Na taj način, korisnici koji su se nadali poboljšanoj zaštiti baterije možda će biti razočarani ovim rezultatima.

Samsung Phone dostupan za Windows okruženje

Ako želite isprobati novu, ali nažalost, ne i funkcionalnu značajku, možete je pronaći u najnovijim zakrpama One UI 6.0. Da biste to postigli, korisnici mogu koristiti aplikacije koje ručno pokreću “aktivnosti” aplikacije, a jedna od takvih aplikacija je “Activity Launcher”. Kada se aktivira ‘Battery Protection’, korisnicima se nude tri opcije:

  • Osnovna (Basic): Ova opcija omogućuje punjenje do 100% samo kada razina baterije padne na 95%. To znači da ako je vaš telefon na 97% i odlučite ga uključiti, neće se puniti dok ne dosegne 95%. Ova postavka pruža osnovnu razinu zaštite za bateriju.
  • Prilagodljiva (Adaptiv): Ova opcija zaustavlja brzo punjenje na 80% i polako se puni do 100% tijekom noći, uzimajući u obzir vaše tipične obrasce korištenja telefona. To znači da će punjenje biti pauzirano na 80% dok spavate i završit će se do 100% neposredno prije nego što se probudite. Ova postavka pruža umjerenu zaštitu za korisnike koji pune telefone preko noći, uzimajući u obzir njihove obrasce spavanja.
  • Maksimalna (Maximum): Ova opcija ograničava punjenje na 80%. Vaša baterija će potpuno prestati s punjenjem kada dosegne 80%, i neće nastaviti osim ako razina baterije ne padne ispod 80%. Ova postavka pruža najvišu razinu zaštite za bateriju, ali znači da će se uređaj uvijek puniti do maksimalno 80%.

Unatoč trenutnim poteškoćama s ‘Battery Protection’ funkcijom u One UI 6.0, postoji nada da će Samsung uskoro izdati zakrpu koja će ispraviti ove nedostatke.

Službeni renderi Samsung Galaxy S24 serije navodno procurjeli unaprijed iz Kolumbije

Do tada, korisnici će možda morati biti strpljivi i sačekati na One UI 6.1 kako bi doživjeli pravu zaštitu svojih Galaxy uređaja.

g2

U svakom slučaju, ova najava ukazuje na to da Samsung ozbiljno razmišlja o poboljšanju trajnosti baterije, što će vjerojatno biti dobrodošlo svim korisnicima njihovih pametnih telefona.

Najčitanije