Banner
tekst1sl1 1

Samsung One UI 6.0 Beta – dostupan, evo što donosi

Čini se kako smo napokon dočekali dugo očekivani One UI 6.0, doduše za sada u Beta fazi i sa Galaxy S23 modelima telefona.

Samsung je konačno učinio dostupnim svoj One UI 6.0, doduše zasad isključivo u Beta fazi. Čak i svatko malo upućen u tematiku zna da se temelji na Androidu 14 i da nam pruža uvid u ono što možemo očekivati od Androida 14.

Najbrži mobitel današnjice je…? vivo X90 Pro, iPhone 14 Pro, Samsung S23 Ultra, Xiaomi 13 Pro, Huawei P60 Pro ili Honor Magic 5 Pro?

Prvi korisnici koji će imati priliku isprobati ovu Beta fazu bit će vlasnici Samsung Galaxy S23 serije. U nastavku ćemo vam predočiti sve novosti. Počevši od danas, program je dostupan u Sjedinjenim Američkim Državama, Njemačkoj i Južnoj Koreji. On pruža priliku svima koji su spremni da istraže najnoviju verziju prilagođenog Android sučelja koju nudi Samsung. One UI 6.0 temelji se na Androidu 14 i osmišljen je kako bi unaprijedio korisničko iskustvo. Veći naglasak stavljen je na aerodinamični dizajn i šire mogućnosti prilagodbe i personalizacije.

tekst1sl2 5

Beta programi ne donose samo ekskluzivan pristup novim funkcijama, već imaju i ključnu ulogu u stabilizaciji konačnih verzija. Sudionici Beta programa svakako će naići na neke greške i nedostatke, no to je dragocjena povratna informacija koju mogu podijeliti s Samsungovim timom za razvoj. Ova povratna informacija bit će od velike pomoći u fino podešavanju korisničkog iskustva prije službenog izdanja.

Samsung Galaxy Tab S9 FE i Tab S9 FE+ uočeni na benchmark testiranju

Što se tiče novosti u One UI 6.0 Beta, naglasak je na jednostavnosti. Elementi su osvježeni kako bi pružili moderniji izgled i dojam. Vlasnici kompatibilnih Galaxy uređaja (za sudjelovanje u Beta programu potrebno je imati Galaxy S23, Galaxy S23+ ili Galaxy S23 Ultra) dobit će priliku iskusiti nove zadane fontove i emotikone koji su integrirani u Samsungovu tipkovnicu.

Brzi pristup potpunom izborniku dostupan je s jednostavnim potezom prsta prema dolje u gornjem desnom kutu zaslona. Ova nova funkcija zahtijeva aktivaciju opcije za brzi pristup u Quick Panelu. Quick Panel je redizajniran kako bi omogućio korisnicima lakši pristup najčešće korištenim značajkama, kao što je prilagodba vidljivosti zaslona u pokretu.

Samsung Galaxy S24+ / Galaxy S24 Ultra donose razlike ali ne toliko značajne

Kontrola osvjetljenja sada je standardno dostupna u kompaktnom brzom panelu. Također, zaključani zaslon inteligentno se mijenja prema vašim svakodnevnim rutinama. Na primjer, kada je vrijeme za miran san, zaključani zaslon može prikazati opuštajuću šumsku sliku kako bi vas smirila.

tekst2sl3

Tu je i novi prilagodljivi widget za kameru koji omogućuje korisnicima da unaprijed odaberu način rada kamere i mjesto za pohranu. Na primjer, moguće je odabrati način portreta i postaviti da se slike glave spremaju na određenu lokaciju. Slična značajka navodno će biti dostupna i u aplikaciji “Prečaci” na iOS-u 17, prema renomiranom izvoru informacija o iOS-u. Samsung ističe da će korisnici Beta verzije One UI 6.0 uživati u “iznimnoj sigurnosti i privatnosti”.

Samsung: Kako radi nova Flex šarka Galaxy Z Flip / Fold 5 modela?

Savjet za vlasnike Galaxy S23 koji planiraju sudjelovati u testiranju je da to učine oprezno, osobito ako koriste svoje uređaje svakodnevno. Beta programi, posebno u početnim fazama, mogu sadržavati određene greške koje bi mogle utjecati na stabilnost i funkcionalnost uređaja.

Najčitanije