Banner
tekst2naslovna

Samsung pruža korisnicima da poprave svoje telefone samostalno

Samsung u suradnji sa iFixit tvrtkom donosi novi način servisiranja Samsung Galaxy linija hardvera, uključujući pametne telefone i tablete.

Moramo priznati kako nas je ova informacija poprilično iznenadila i „ostavila bez teksta”. Ipak krenimo nekim redom i kažimo kako ovo poprilično mijenja način servisiranja i poimanja podrške za Samsung pametne telefone.

Glasine govore: Apple je još „daleko” od sklopivih iPhone i iPad uređaja

Da vas više ne držimo u neizvjesnosti kažimo kako je riječ o početku suradnje Samsunga i Američkog najvećeg „servisa centra” iFixit”. Riječ je o donošenju Samsung dijelova za pametne telefone u prodajni lanac odnosno Samsung će započeti s prodajnom „rezervnih dijelova” za pametne telefone nekoliko popularnih generacija pametnih telefona i tableta.

tekst2sl2

Samsung i iFixit zajedno su izdali priručnik (više o svemu na linku) o načinu izmijene pokvarenih dijelova i načinu (procesu) izmijene uz sav potrebni alat koji će se isto tako moći pronaći i kupiti, poručuju iz Samsunga.

Samsung Galaxy S23 – šuškanja i značajne promjene hardvera i dizajna

Na ovaj potez Samsung se odlučio sa s obzirom na veliki broj prijava o razbijenim i oštećenim zaslonima a u velikoj mjeri ti kvarovi ne podliježu garanciji jer su ih korisnici prouzročili sami (fizička oštećenja).

tekst2naslovna

Ovo još nije zaživjelo u potpunosti te će početak prodaje i plasman rezervnih dijelova krenuti u ljetnim mjesecima. Kako je za sada poznato bit će riječ o baterijama, zaslonima te uz to dolaze i popratni alati koji se mogu kupiti a potrebni su za samostalno servisiranje pametnog telefona i tableta.

Samsung (privremeno) uklanja „Z” kampanju

Za početak će nekoliko linija Samsung pametnih telefona biti će podržano odnosno biti uključeno u ovaj „program” vlastitog servis procesa. Oni su redom: Galaxy 20, Galaxy S21, Galaxy Tab S7.

Samsung Galaxy Watch 5 donijeti će veću bateriju pri 40 i 44mm modelima

Upravo će se za ove modele, generacije pametnih telefona biti dostupni rezervi dijelovi. Kako smo već rekli ovo je sve još uvijek u početcima te za sada nisu poznate cijene dijelova i samih alata potrebnih za zamjenu.

tekst2sl1 1

Sigurni smo kako će uskoro Samsung izaći i s tim navodima ali da oni neće niti malo biti „jeftini” već će se za njih biti potrebno izdvojiti pozamašnu svotu novca. Još kada se uzme u obzir da korisnici moraju sami napraviti zamjenu i nismo baš sigurni koliko će navedeni plan biti uspješan.

Huawei nova 9 SE stigao u trgovine

Nakon što korisnici naprave zamjenu neispravnih dijelova, može se u Samsung donijeti neispravni (zamijenjeni) dijelovi te će Samsung pristupiti procesu reciklaže a sve u smislu očuvanja i zaštite okoliša.

Apple smanjuje proizvodnju iPhone SE (2022) i ostalog hardvera

Za sada se navodi kako će pripadajući program zamijene dijelova i „servisa kod kuće” isključivo biti dostupan za Američkog tržište. Nadamo se odnosno sigurni smo kako će s godinama koje su pred nama dospjeti i navedeni način servisiranja na globalnu razinu.

tekst2sl3

Isto tako želimo u ovom programu vidjeti uključene i ostale Galaxy S modele kao i Galaxy Z modele iz flagship (premium) ponude. Također voljeli bismo i mislimo smo da bi bilo i više zainteresiranosti korisnika kada bi ovom programu bila uključena i Galaxy A linija iz Samsunga.

Najčitanije