Banner
tekst3naslovna 4

Samsung demonstrira silu 200MP senzora kamere

Sada se Samsung odlučio pohvaliti što to može njegov ISOCELL HP1 senzor kamere od 200MP, rezultati su zaista zapanjujući.

Prisjetite se kada smo prošle godine pisali kako je Samsung predstavio senzor kamere od vrtoglavih 200MP. Riječ je o ISOCELL HP1 senzoru kamere od 200MP koji za razliku od aktualnih senzora kamere donosi i pruža mogućnost mnogo bolje obrade fotografije i donošenja detalja.

tekst3sl2 4

Ako ste pomislili da je Samsung onaj koji je prvi ukomponirao navedeni senzor u svoje pametne telefone, moramo vam reći da niste u pravu. Veće će Motorola ove godine biti prvi proizvođač koji će predstaviti glavnu kameru svojeg nadolazećeg pametnog telefona od 200MP.

Samsung smanjuje proizvodnju pametnih telefona u 2022.

Dok će Samsung navedeni senzor predstaviti u Galaxy S24 ili čak Galaxy S25 liniji pametnih telefona, što bi značilo tek za godinu dana ili razdoblje od naredne dvije godine.

tekst3sl1 1

Ipak to nije spriječilo Samsung da malo bolje predstavi (i da se pohvali) što je sve u stanju napraviti ISOCELL HP1 senzor kamere od 200MP.

Google Pixel 7 / Pixel 7 Pro – značajke zaslona i detalji „isti” kao Pixel 6

Nije za predstavljanje korišten niti jedan pametni telefon već je za predstavljanje poslužila zgrada gdje se postavio panel u omjeru od 22×22 metra koji se sačinjavao od više komada (panela) dimenzija 2,3 metra, točnije njih 12.

Kao što možete vidi i u priloženom video zapisu Samsung je predstavio što sve može jednom fotografijom i snimanjem uhvatiti ISOCELL HP1 senzor kamere a tu bi osobito izdvojili mogućnost izrezivanja fotografija (detalja) bez gubitka na kvalitetni odnosno vez gubitka kvalitete prikaza kada se fotografija izreže.

Xiaomi 12 S prvi puta prikazan sa Leica oznakom

Velika prednost navedenog senzora je izuzetno kvalitetno i visoka mogućnost zumiranja bez isto tako gubitka kvalitete same fotografije ili video zapisa.

tekst3sl3 3

Zahvaljujući tehnologiji ChamelonCell Samsung ISOCELL HP1 donosi mogućnost spajanja (grupiranja) 16MP u različitim razlučivostima koje idu od 12,5MP pa sve prema različitim verzijama nagiba.

TikTok uvodi „Live Subscription” – mogućnost pretplate na omiljene kreatore

Ipak iako ovo sve zvuči možemo slobodno reći izvrsno za onaj pravi doživljaj bit će potrebno pričekati prvo predstavljanje pametnog telefona s ISOCELL HP1 senzorom kamere a kako smo i rekli to će biti Motorola pametnih telefon.

tekst3sl4

Ipak vjerujemo da nakon predstavljanja prvog pametnog telefona sa Samsungovim 2000MP senzorom kamere i ostali će proizvođači nedugo nakon toga predstaviti svoje pametne telefone s istim senzorom.

Apple Watch 8 – dizajn „Retro” kao i iPhone 14

Nemojte brinuti brigu Samsung od svakog proizvođača koji ugradi ISOCELL HP1 200MP ima financijske koristi te mu se s time na umu i ne žuri baš da isti ukomponira u svoje flagship modele pametnih telefona.

tekst3sl5 1

Drago nam je vidjeti da je u i segmentu fotografije odnosno leća kamera Samsung i tu „kao doma” odnosno predvodnik kada se već kao „broj 1” dokazao pri proizvodnji zaslona i DDR memorija.

Najčitanije