Banner
2 6

Apple mijenja temelje Umjetne Inteligencije

Na godišnjoj skupštini dioničara, Tim Cook najavio je Appleove planove za generativnu umjetnu inteligenciju do 2024., ističući korisničke transformacije. Skupština je odbacila prijedlog o transparentnosti u korištenju AI tehnologija, dok su najavljene promjene u sastavu Appleovog odbora.

Apple je danas održao svoju godišnju skupštinu dioničara, a Tim Cook, izvršni direktor kompanije, još je jednom zauzeo pozornost svojim komentarima o Appleovim planovima u području umjetne inteligencije (AI).

Samsung kreće u masovnu proizvodnju memorijskih kartica od 1T, prodaja u Q3 2024.

Cook je s oduševljenjem najavio da će tvrtka 2024. godine “otvoriti novo poglavlje” u domeni generativne umjetne inteligencije, ističući da su ti planovi ključni za stvaranje transformacijskih mogućnosti za njihove korisnike. “Vjerujemo da će ovo otvaranje novih horizonta omogućiti nevjerojatne inovacije i iskustva za sve nas”, dodao je Cook.

1 58

Njegove izjave su samo nastavak serije javnih komentara koje je Cook dao u posljednjih nekoliko mjeseci, naglašavajući predanost Applea razvoju AI tehnologija.

Pred nama su renderi Samsung Galaxy Z Fold 6 – prate se linije S serije

Već u studenom prošle godine, Cook je naglasio da Apple snažno investira u AI sektor, dok je u veljači istaknuo kako tvrtka posvećuje značajne resurse, uključujući ogroman vremenski i trudni angažman, na razvoj AI tehnologija.

Android sve više implementira AI u nove ali i postojeće značajke

Više detalja o njihovim konkretnim planovima trebalo bi biti objavljeno tijekom godine.

Spekulacije su se širile u vezi s mogućim uključivanjem novih generativnih AI značajki u nadolazeću verziju iOS-a 18, s naglaskom na primjeni AI tehnologija radi poboljšanja funkcionalnosti raznih ugrađenih iOS aplikacija.

DD22

Očekuje se da će ova integracija AI-a unaprijediti korisničko iskustvo i otvoriti nove mogućnosti za Appleov ekosustav aplikacija.

Honor Magic6 Lite recenzija

Iako su Cookovi komentari o AI bili u fokusu, godišnja skupština dioničara protekla je uobičajeno. Kao što je izvijestio Bloomberg, dioničari su odbili prijedlog koji je tražio od Applea da podnese izvješće o transparentnosti u korištenju AI tehnologija, s posebnim naglaskom na etičnost primjene istih. Plan kompenzacije za upravu i izvršne direktore odobren je, dok nijedan od prijedloga dioničara nije prošao.

2 6

Tijekom skupštine, najavljeno je i nekoliko promjena u sastavu Appleovog odbora. Al Gore i James Bell najavili su svoje povlačenje, dok će se njihovom mjestu pridružiti iskusna Wanda Austin, bivša izvršna direktorica Aerospace Corp., čime će se dodatno diversificirati stručnost i iskustvo članova odbora.

Tri naslova koje morate pogledati na Netflixu ovog ožujka

Ovo predstavlja samo još jedan korak u kontinuiranom napretku Applea u smjeru inovacija i tehnološkog liderstva. Njihova posvećenost AI tehnologijama jasno pokazuje njihovu želju da oblikuju budućnost tehnološkog razvoja na globalnoj razini.

tekst3naslovna

Nudeći korisnicima nevjerojatna iskustva i alate koji će promijeniti način na koji živimo, radimo i komuniciramo.

Najčitanije