Banner
FF44

Samsung Galaxy S25 dolazi s isključivo Exynos 2500 čipom

U ovo ne želimo vjerovati. No ipak ćemo ove nove glasine podijeliti s vama. Naime počelo se pisati o Galaxy S25 seriji telefona i prva na redu je glasina koja ističe kako će čitava serija na globalnoj razini dolaziti s Exynos čipovima. Neće više biti podjele na Snapdragon i Exynos.

Prisjetimo se Samsung Galaxy S23 serije, koja je bila predmet sveopće hvalospjeva zbog uvođenja Snapdragon čipova na globalnoj razini. Međutim, čini se da se povijest ponavlja s najavom Galaxy S25 serije koja će se osloniti na Exynos čipove.

Samsung Galaxy Unpacked 12.07.2024. u Parizu za Galaxy Z Flip6 / Z Fold6

Samsung planira da cijela linija Galaxy S25 koristi njihove Exynos SoC-ove – prema dosadašnjim iskustvima, pretpostavljamo da će to biti novi Exynos 2500. Ovo će se primijeniti na sve modele diljem svijeta.

S24 Ultra 1

S druge strane, Galaxy Z Fold7 i Galaxy Z Flip7 će se osloniti isključivo na Qualcomm Snapdragon čipsete (najvjerojatnije 8. generacije), dok će početna i srednja serija Galaxy A uključivati mješavinu SoC-ova iz MediaTeka i Samsunga. To će biti implementirano već 2025. godine.

Huawei P70 donosi Kirin 5G čip – predstavljanje za koji dan

No, treba naglasiti da je ovo još uvijek daleko od službenog lansiranja bilo kojeg od ovih uređaja.

ff33

Stoga je važno zadržati dozu skepticizma, posebno jer nijedan drugi izvor ili glasine nisu potvrdile ovu informaciju.

S24 Ultra 2

Čak i ako se ove spekulacije pokažu istinitima, treba imati na umu da još uvijek nismo svjesni potencijala Exynos 2500 čipa. Postoji mogućnost da bi on mogao nadmašiti Snapdragon 8 seriju, no to ostaje za vidjeti.

Transformacija Apple Watcha: Od modnog dodatka do spašavanja života

U prošlosti smo svjedočili iznenađujućim promjenama na mobilnom tržištu pa ne bismo trebali isključiti ni ovu mogućnost. Međutim, ostaje pitanje zašto bi sklopivi uređaji bili “kažnjeni” s Qualcomm Snapdragon čipovima, dok se glavna serija prebacuje na Exynos.

S24 Ultra 4

Ovakva strategija možda ne djeluje posve logično, no s obzirom na dosadašnje odluke proizvođača, može se pretpostaviti da postoji razlog iza toga.

Samsung One UI 7.0 (Android 15) – [lista kompatibilnih modela]

U svakom slučaju, podjela između Exynos i Snapdragon čipova u obitelji Galaxy S24 već je izazvala mnogo rasprava, a ista sudbina mogla bi zadesiti i S25 seriju.

Bez prepreka između korisnika i stvaranja savršene fotografije

S obzirom na brz razvoj tehnologije i promjenjive trendove na tržištu pametnih telefona, jedino što možemo biti sigurni jest da nas čekaju zanimljiva vremena u svijetu mobilnih uređaja.

Najčitanije