Banner
tekst1sl6
Render nadolazećeg Samsung Galaxy S24 Ultra modela !

Samsung Galaxy S24 Ultra donosi dizajn ravnog ekrana i Titanium

Očekuje se da će Samsung unaprijediti svoju Galaxy S24 seriju na nekoliko načina. Šuška se da će Ultra model dobiti novu kameru, dok bi osnovni i Plus modeli trebali dobiti tanje okvire i energetski učinkovitije zaslone.

Samsung na svoje flagship modele donosi novi materijal izrade. Kada smo raspravljali o Titaniumu kao materijalu za izradu pametnih telefona, mnogi nisu jednostavno vjerovali u tu mogućnost.

Samsung u Elipsu otvorio novu Experience zonu

Međutim, kada je Apple najavio da će nadolazeći iPhone 15 Pro i Pro Max modeli sadržavati Titanium, stvari su postale ozbiljnije.

Huawei i Ericsson sklopili partnerstvo pri razvoju 5G patenata

Nedugo zatim, saznali smo da će i Xiaomi 14 serija uključivati Titanium, kao i “dizajn ravnog ekrana”. Sada, čini se da će isti “dizajn ravnog ekrana” biti prisutan i na sljedećoj Samsung Galaxy S24 seriji, posebno kod “najjačeg” modela – Samsung Galaxy S24 Ultra.

Iako ovo nije nova informacija, danas ćemo vam donijeti dodatne detalje vezane uz zaslon Samsung Galaxy S24 Ultra modela, koji bi mogli promijeniti način na koji koristimo Samsung Galaxy S liniju (ili su barem takve nade prisutne).

Samsung Galaxy S23 FE na tržištu u rujnu – cijena 560€

Očekuje se da će Samsung unaprijediti svoju Galaxy S24 seriju na nekoliko načina. Šuška se da će Ultra model dobiti novu kameru, dok bi osnovni i Plus modeli trebali dobiti tanje okvire i energetski učinkovitije zaslone.

tekst1sl1 4
Prikaz okvira nadolazećeg Galaxy S24 Ultra modela !

Također se spekulira da će Galaxy S24 Ultra imati promjene u dizajnu i izradi. Prethodni izvještaji su sugerirali da će ovaj model imati okvir od legure titana, što bi ga učinilo izdržljivijim u usporedbi s telefonima koji koriste aluminijski okvir.

Samsung Exynos 2400 – flagship čip sa 10 jezgri

Tipster Ice Universe tvrdi da će Galaxy S24 Ultra imati ravni ekran, za razliku od prethodnih modela s zakrivljenim ekranima na bočnim rubovima.

tekst1sl2 3
Prikaz okvira nadolazećeg Galaxy S24 Ultra modela !

Ravni ekran ima nekoliko prednosti, uključujući olakšanu uporabu S Pen olovke uz rubove ekrana. Ovo je zahtjev koji su mnogi obožavatelji S Pen olovke iznijeli Samsungu. Također bi omogućio korištenje jeftinijih i učinkovitijih zaštitnih folija za ekran.

Samsung Galaxy S24 Ultra – ide stopama iPhone-a

Informacije o dimenzijama Galaxy S24 Ultra modela ukazuju na veličinu od 162,3 x 79 x 8,6 mm, što ga čini tanjim i kraćim od Galaxy S23 Ultra.

tekst1sl3 3
Render Samsung Galaxy S24 Ultra modela !

Međutim, ako su ovi podaci točni, to bi moglo značiti da je telefon širi od svog prethodnika, što bi rezultiralo potencijalno debljim okvirima duž bočnih strana ekrana. Hoće li ovo predviđanje biti točno, ostaje da se vidi.

Samsung Galaxy S24 Ultra – pogledajte adute na videu

Pojavile su se i informacije o zaslonu Galaxy S24 Ultra modela. Prethodni izvještaji sugeriraju da će ovaj zaslon moći postići vrhunsku svjetlinu veću od 2200 nita, dok je Galaxy S23 Ultra imao svjetlinu od 1750 nita. Također se spominje konfiguracija kamera, uključujući 12MP selfi kameru, 200MP primarnu stražnju kameru, 12MP ultraširoku kameru, 50MP telefoto kameru s 3x optičkim zoomom te 10MP telefoto kameru s 10x optičkim zoomom.

tekst1sl4 1
Modul kamere nadolazećeg Galaxy S24 Ultra modela !

Samsung se očekuje da će Galaxy S24 Ultra ponuditi u dvije varijante sa različitim procesorima. Jedna varijanta će koristiti Exynos 2400 procesor, dok će druga varijanta koristiti Snapdragon 8 Gen 3 procesor.

Xiaomi MS11 uhvaćen na cestama

RAM kapacitet će se kretati od 12 GB u varijantama s 256 GB i 512 GB, do 16 GB u verziji s 1 TB prostora za pohranu. Također se spominje baterija od 5000 mAh s podrškom za brzo punjenje od 45W.

tekst1sl5 3
Render nadolazećeg Samsung Galaxy S24 Ultra modela !

U zaključku, Samsung Galaxy S24 Ultra donosi niz obećavajućih promjena u odnosu na prethodne modele. Od korištenja Titaniuma kao materijala za izradu, preko ravno dizajniranog ekrana do unaprijeđenih kamera i performansi, očekuje se da će ovaj model privući pažnju ljubitelja pametnih telefona širom svijeta.

Samsung Galaxy S24 donosi radikalnu promjenu dizajna

Iako ostaje da se vidi kako će se sve ove najave ostvariti u praksi, Samsung svakako ima ambiciju postaviti nove standarde u svijetu pametnih telefona sa svojom Galaxy S24 serijom.

Najčitanije