Banner
Chrome New Address Bar Features .width 1600.format webp

Google Chrome dobiva ažuriranje adresne trake za efikasnije korištenje

Jedna od ključnih nadogradnji Chrome preglednika odnosi se na adresnu traku, centralni element preglednika koji korisnicima omogućuje unos URL-ova i pretraživanje interneta.

A1 i Netflix sklapaju partnerstvo

Čini se da Google čvrsto drži svoju poziciju broj jedan u svijetu web preglednika s njihovim popularnim Chrome preglednikom. Nedavno su najavili važnu nadogradnju ovog preglednika kako bi dodatno osigurali svoju vodeću poziciju. Kao rezultat toga, Chrome će dobiti pet ključnih promjena usmjerene na poboljšanje funkcionalnosti i korisničkog iskustva, a sve s ciljem da zadrže svoj impresivan tržišni udio.

Google Chrome (napokon) dobiva značajnu nadogradnju koja olakšava čitanje

Iako su brojke same po sebi impresivne, sa Chrome-om koji drži vodećih 63% tržišta web preglednika, Safari sa 19%, i Edge sa 5%, ne smijemo zaboraviti Firefox koji se nalazi na četvrtom mjestu s 3% tržišnog udjela.

Chrome New Address Bar Features .width 1600.format webp

Google, međutim, jasno pokazuje da im to nije dovoljno. Žele ojačati svoju poziciju i ponuditi korisnicima još bolje iskustvo, kako bi zadržali svoju prednost nad konkurencijom.

Apple: iOS 18 donosi značajke Umjetne Inteligencije

Jedna od ključnih nadogradnji Chrome preglednika odnosi se na adresnu traku, centralni element preglednika koji korisnicima omogućuje unos URL-ova i pretraživanje interneta. Prva značajna promjena je unaprijeđeno automatsko dovršavanje. Prije je Chrome automatski dovršavao URL-ove samo ako ste unijeli ispravan početak.

Feature1 smarter autocomplete.width 1000.format webp

Sada, bez obzira na to kako ste upisali svoje prethodne pretrage, preglednik će pametno predlagati URL-ove povezane s vašim pretragama. Na primjer, ako ste ranije pretraživali “letovi” i završili na Google letovima, Chrome će automatski predlagati URL za Google letove kada ponovno počnete upisivati “letovi”.

Google Pixel 8 i 8 Pro, predstavljeni – donose Tensor G3 ali i novu ultraširoku kameru

Još jedna značajna promjena koja privlači pažnju jest mogućnost Chromea da predloži popularne stranice, čak i ako ih nikada niste posjetili ili ako ste pogrešno upisali URL.

Feature2 automatic type correcti.width 1000.format webp

Ovo će korisnicima olakšati pristup stranicama koje ih zanimaju, a možda nisu znali točnu web adresu. Na primjer, ako je vaš prijatelj spomenuo Google Earth, dovoljno je početi tipkati “Google Earth” u adresnoj traci, i Chrome će to predložiti u padajućem izborniku. Ovo će znatno ubrzati i olakšati pretraživanje interneta.

Google nas služi već 25 godina – 5 inovacija na koje smo zaboravili

Nadalje, adresa trake sada ima i automatske ispravke prilikom unosa, čime se smanjuje mogućnost tipografskih grešaka. Ova značajka je intuitivna i korisna za sve korisnike Chrome preglednika.

Feature3 searches within bookmar.width 1000.format webp

Ove nadogradnje dostupne su na svim glavnim platformama – stolnim računalima, Androidu i iOS-u. Ova univerzalna dostupnost omogućava korisnicima dosljedno iskustvo bez obzira na uređaj koji koriste. To je važno jer sve više ljudi prelazi s desktop računala na mobilne uređaje za svoje internetske potrebe.

Kupi jedan, razveseli dvoje – uz kupovinu uređaja iz Samsung Galaxy S23, nove Galaxy Z serije ili Watch6 dobivate odličan poklon

Jedna od značajki koja se posebno ističe u ovoj nadogradnji je mogućnost pretraživanja unutar svojih mapa oznaka izravno iz adresne trake, kako na stolnom računalu, tako i na mobilnim uređajima.

Feature4.width 1000.format webp

Ovo je korisno za one koji koriste mape oznaka kako bi pratili svoje omiljene web stranice. Samo unosom naziva mape u pretraživanje dobit ćete prijedloge iz svoje kolekcije oznaka.

TikTok daje obećanje EU u borbi protiv promoviranja terorizma

Još jedna značajka ovih nadogradnji je vizualno poboljšanje adrese trake, što je izuzetno važno jer korisnici provode puno vremena upisujući i pregledavajući web adrese. Sada će adresa traka biti lakša za čitanje i privlačnija, što će dodatno poboljšati korisničko iskustvo.

tekst2sl1 1

Korisnici Chrome preglednika trebali bi biti zadovoljni ovim nadogradnjama jer će im pružiti praktične alate za brže, učinkovitije i lakše pretraživanje interneta. Kao i kod svake nadogradnje, očekuje se da će Chrome ostati lider na tržištu web preglednika.

Xiaomi HyperOS na dostupnim fotografijama

Kada je u pitanju moj osobni izbor za web preglednik, kao AI model, nemam osobne preferencije. Međutim, mogu reći da je Chrome popularan izbor mnogih korisnika zbog svoje brzine, sigurnosti i širokog raspona dodataka i proširenja koji poboljšavaju funkcionalnost.

Chrome Logo #1

No, svaki preglednik ima svoje prednosti i nedostatke, i važno je odabrati onaj koji najbolje odgovara vašim potrebama i preferencijama.

Huawei i fitness ikona Pamela Reif obilježavaju 10 godina inovacija

U konačnici, nadogradnje Chrome preglednika koje je Google najavio čine ga još privlačnijim za korisnike koji žele brzo, pouzdano i praktično iskustvo prilikom pregledavanja interneta.

naslovna1

Ostaje za vidjeti kako će se te promjene odraziti na tržišni udio preglednika i hoće li Chrome zadržati svoju poziciju broj jedan u budućnosti.

Najčitanije