Banner
tekst1sl4 1
Modul kamere nadolazećeg Galaxy S24 Ultra modela !

Samsung Galaxy S24 Ultra – detalji vrhunske zoom kamere

Ponovno donosimo detalje vezane uz nadolazeći Galaxy S24 Ultra model. Ovoga puta biti će jasni odmak po pitanju kameru u odnosu na aktualni model.

Bacite pogled na Recenziju: Samsung Galaxy S23 Ultra

Samsung Galaxy S24 linija stiže na tržište u siječnju, a već sada je internet preplavljen glasinama i nagađanjima. Današnje najnovije informacije koje donosimo tiču se Samsung Galaxy S24 Ultra modela, a sugeriraju značajne promjene u kamerama u odnosu na prethodne modele telefona.

Samsungovi ambiciozni planovi za telefoto kamere od 200 MP: hoće li postati novi standard?

Samsung je već uveo značajne promjene u kamerama Ultra modela počevši od Galaxy S20 Ultra, gdje je implementirao leće sa značajnim zumom od 10x. No, čini se da će Samsung krenuti korak dalje s Galaxy S24 Ultra modelom i zamijeniti ovaj hardver novom, moćnom lećom s zumom od 5x.

Ranije glasine su ukazivale na Samsungove planove da odustane od 10x zum objektiva, a sada se čini da ove glasine dobivaju potvrdu s novim procurjelim informacijama o postavkama zumiranja na Galaxy S24 Ultra. Prema informacijama koje je podijelio Ice Universe, Samsung će gotovo sigurno odbaciti 10x zum objektiv na Galaxy S24 Ultra u korist dviju zumiranih leća: 10 MP kamere s 3x zumom i 50 MP kamere s 5x zumom.

Samsung Galaxy Ring bit će ime prstena, potvrđuje Galaxy Wearable aplikacija

Senzor od 50 MP na 5x zum objektivu ima navodno dimenzije od 1/2,52 inča i piksele od 0,7 μm. Ove specifikacije mogu zvučati poznato, jer su bile spomenute prije otprilike mjesec dana kada se tvrdilo da će senzor od 10 MP na Galaxy S23 Ultra modelu biti zamijenjen senzorom od 50 MP s istim specifikacijama.

Galaxy S23 Ultra 12

No, čini se da je to bila netočna informacija, jer će Galaxy S24 Ultra zadržati 3x zum kameru, ali će imati senzor od 50 MP ispod leće s 5x zumom.

Samsung W24 i W24 Flip – donose više RAM-a (interne memorije) te keramičko kućište

Odluka da se zadrži 3x zum kamera s novim senzorom od 50 MP na Galaxy S24 Ultra modelu ima svoje razloge. Samsung želi vjerojatno poboljšati svoje iskustvo zumiranja u srednjem rasponu, umjesto da zadrži manje koristan 10x zoom koji je viđen u prethodnim generacijama.

Galaxy S23 Ultra 13

Važno je istaknuti da će ove promjene donijeti korisnicima potencijalno unaprijeđeno iskustvo u korištenju kamere, posebno u situacijama kada je potreban srednji do veći zoom.

Samsung Galaxy S24 linija dobiva 3C certifikat – ništa novo po pitanju punjenja

U konačnici, vidjet ćemo koliko će ove promjene doista unaprijediti iskustvo korisnika prilikom zumiranja kada Samsung Galaxy S24 Ultra službeno debitira sljedeće godine. Sudeći prema dosadašnjim inovacijama koje je Samsung donio u svoje Galaxy linije, možemo očekivati da će i ova promjena biti dočekana s velikim interesom iščekivanja među ljubiteljima pametnih telefona.

Galaxy S23 Ultra 5

Dali vjerujete u moć zumiranja koje nam dolazi na pametne telefone, zabravo je već i došlo sa Galaxy S23 Ultra ali naravno i sa konkurencijom poput Apple iPhone 15 Pro Max modela.

Što donose kamere iPhone 15 linije – evo detalja

Odnosno koliko vam je ta značajka ustvari važna prilikom korištenja kamere pametnog telefona ili istoj i ne pridodajete baš toliko pažnje?

Najčitanije