Banner
tekst2naslovna 2

Samsung Galaxy S24 selfie kamera je korak nazad?

Samsung želi zadržati što manji izrez s rupom na vrhu zaslona, što otežava postavljanje većeg senzora slike za napajanje prednje kamere.

Ukratko:

Dok se polako veselimo dolasku nove Galaxy S serije, vrhunskih Samsung telefona, čini se da neće sve biti onako kako smo očekivali. Nedavno smo govorili o najjačem modelu među njima, Samsung Galaxy S24 Ultra.

Najnoviji izazov: Huawei uvodi Dynamic Island s Mate 60 serijom telefona

No, ono što će Galaxy S24 Ultra imati zajedničko s druga dva modela (Galaxy S24 i Galaxy S24 Plus) je ista rezolucija selfie kamere. Ne samo da će rezolucija biti identična za cijelu Galaxy S24 seriju, već će ta kamera biti preuzeta s aktualnih Samsung Galaxy S23 modela telefona.

tekst4sl3 1

Unatoč tome što smo se nadali promjenama, odluka nas nije previše iznenadila. Naime, tu će biti ista 12MP selfie kamera koja krasi sva tri aktualna Samsung Galaxy S23 modela telefona.

Samsung Galaxy Z Fold 5 osvanuo na Reddit platformi – usprkos strogoj zabrani

Iako postoje naznake da će biti nekih manjih izmjena u sustavu kamera, kao što je recimo stražnja kamera, vjerojatno nećemo dobiti stražnju kameru s mogućnosti promjenjivog zooma.

tekst4sl2

Samsung želi zadržati što manji izrez s rupom na vrhu zaslona, što otežava postavljanje većeg senzora slike za napajanje prednje kamere. Iako bi bilo zanimljivo vidjeti selfie kameru ispod zaslona, tehnologija još uvijek nije dovoljno razvijena za mainstream telefone. Možda ćemo dobiti više informacija nakon što Galaxy Z Fold 5 / Galaxy Z Flip 5 budu najavljeni.

Samsung Galaxy Z Flip 5 ponovno „pozira”

Iako nedostatak nove selfie kamere može zvučati razočaravajuće, to ne znači da nećemo vidjeti poboljšanja u kvaliteti slike. Samsung ima prostora za napredak u softverskoj obradi slike, što može poboljšati trenutni senzor.

tekst4naslovna

Također, možemo očekivati nove značajke kamere koje bi mogle obogatiti selfie iskustvo s serijom Galaxy S24. Možda nešto slično True Tone-u koji se koristi na Googleovim Pixel telefonima kako bi proizveo slike s točnijim tonovima kože?

Apple iPhone 15 Pro vs iPhone 14 Pro – 5 ključnih razlika

Također, iako možda nećemo dobiti više piksela, hardver kamere se može promijeniti, primjerice, senzor bi mogao ostati iste veličine, ali bi se mogao zamijeniti snažnijim.

tekst4sl1 1

Naravno, važno je napomenuti da i procesor telefona igra veliku ulogu jer je odgovoran za obradu umjetne inteligencije koja se koristi za fotografiranje i video snimanje.

Dođite u Arenu na Huawei Photography Masterclass i osvojite vrijedne nagrade 

Hoće li glasine o selfie kameri biti istinite, ostaje nam za vidjeti. Možda ćemo dobiti više informacija na nadolazećem Galaxy Unpacked događaju, gdje će biti predstavljeni Samsung Galaxy Z Flip 5 i Samsung Galaxy Z Fold 5 modeli telefona.

tekst1naslovna 9

Ti modeli bi nam mogli dati uvid u to što možemo očekivati od kamere u narednoj Samsung Galaxy S24 seriji telefona.

Wi-Fi odlazi u „zaborav” – dolazi Li-Fi

Ostanite i dalje u znas jer ćemo kada se sazna nešto novo, ponovno se dotaknuti teme „Samsung Galaxy S24” a ovim današnjim člankom, želimo istaknuti kako se ne isplati svake godine uzimati novi model telefona jer proizvođači nemaju što inovativno za ponuditi.

Najčitanije