Banner
tekst2naslovna1

Samsung Galaxy S23 Ultra imati će ultrazvučni skener otiska prsta

Ultrazvučni čitač otiska prsta bit će prisutan na Samsung Galaxy S23 Ultra pametnom telefonu.

Dani od kada je Samsung Galaxy S22 serija aktualna, postepeno prolaze. Sve se više počelo pričati o značajkama nadolazeće Galaxy S23 serije. A nekako se najviše vremena i pažnje u zadnje vrijeme posvetilo upravo „najjačem” modelu odnosno Samsung Galaxy S23 Ultra.

Samsung Galaxy S8 /S8+ dobili ažuriranje

Danas ćemo se osvrnuti na zaslon koji je i ovako i onako vrhunski na svakom modelu Galaxy S serije. Ne ovoga puta nećemo spominjati tehnologije prikaza, rezolucije i stope osvježenja.

tekst2naslovna 5

Već ćemo se osvrnuti na skener otiska prsta / čitač otiska prsta ovisno kako isti oslovljavate. Ne treba posebno isticati kako je skener otiska prsta koji se nalazi unutar zaslona „odlična stvar”.

Samsung Galaxy S23 Ultra – sve više detalja poznato

Svojim tehnologijama odnosno načinom primanja i obrade podataka (otiska prsta) sve se dešava u nekoliko milisekundi. Ali zašto bi se jednostavno stalo na tome, kada i taj skener otiska prsta može biti „još bolji”.

tekst2sl1 5

Prisjetite se Vivo X80 Pro pametnog telefona. Upravo taj model ima jednu značajku koja se „isključivo” vezana za njega. Radi se o čitaču otiska prsta koji ima mnogo veću površinu (na zaslonu) unutar koje se može postaviti i pametni telefon „prepozna” otiska prsta.

Samsung Galaxy S23 Ultra: „vraća se” periskopska kamera 10MP, 10X

Nešto slično tome planira implementirati i Samsung unutar svojeg najjačeg modela Galaxy S23 Ultra. Kada je Vivo X80 Pro predstavljen, rečeno je kako skener otiska prsta osim „uobičajene” značajke ima i mogućnost otvaranja do šest aplikacija u šest različitih kutova (pozicioniranja).

tekst2sl2

Iako ova značajka još nije potvrđena od strane Samsunga, ne sumnjamo kako će Galaxy S23 Ultra također imati i ovu značajku. Prisjetimo se kako se govori da će Samsung Galaxy S23 Ultra dolaziti sa 200MP senzorom koji je nedavno predstavljen kod Motorola te Xiaomi modela pametnih telefona.

Samsung Galaxy S23 pokretati će Snapdragon 8 Gen 2

Ali ne sumnjamo da će Samsung to za sebe „učinit” još boljim odnosno postaviti još koji detalj da bi sam za sebe imao ono najbolje. Ako ste mislili kako je Vivo prvi u spektru „velikih čitača otiska prsta”, varate se.

tekst2sl3 4

Još 2017. godine Qualcomm je prvi doveo 3D Sonic Max verziju ultrazvučnog skenera koji je do 17 puta veće u odnosu na aktualni skener otiska prsta.

Samsung Galaxy S23 – šuškanja i značajne promjene hardvera i dizajna

Osim naveden značajke spominje se i mogućnost istodobnog korištenja dva otiska prsta koje je ne samo preciznije nego otvara i dodatne značajke implementacije unutar pojedinih aplikacija.

tekst2sl3 5

Koje ćemo svakako vidjeti u vremenima koji su ispred nas. Jer vrijeme 3D Sonic Max odnosno Ultrazvučnog skenera tek treba doći, tek je pred nama.

Je li digitalizacija promijenila navike plaćanja današnjih turista?

Njegova mogućnost isporuke (preciznosti) je 1:1,000.000 u odnosu na sada aktualne čitače otiska prsta koji donose preciznost u omjeru: 1:50,000 tim podatkom brojke govore same za sebe, zar ne?

Najčitanije