Banner
tekst1sl4 1
SamsungGalaxyS23FE#

Samsung Galaxy S23 FE – ponavlja greške svojih predaka

Riječ je o jednom dijelu tržišta koji će pokretati Snapdragon 8+ Gen 1, dok će drugi dio tržišta pokretati Exynos 2200 (čini nam se kako ćemo mi Balkanci) pripadati tom dijelu tržišta.

Ovo je Samsung Galaxy S23 FE [Foto]:

Kada smo se taman razveselili kako će Samsung Galaxy S23 linija biti prva odnosno i je prva na tržištu koja donosi na „globalnu” razinu isti čip, slijedi nam hladan tuš.

Samsung Galaxy Z linija na slikama – donosimo cijene Z Flip 5 modela

Ako ste kojim slučajem zaboravili o čemu se radi, „ponovimo jednostavno gradimo”. Naime godinama je Samsung donosio razliku „nama Balkancima” i nekim ostalim tržištima i tako nas zakidajući za totalno flagship iskustvo pri samom vrhu modela pametnih telefona.

tekst2sl1 4

Implementirajući svoje Exynos čipove koji su bolovali od zagrijavanja te naravno slabije autonomije u odnosu na Snapdragon čipove. Sve do dolaska Samsung Galaxy S23 serije, kada je ovaj tehnološki div odlučio na globalnoj razini svima donijeti iste čipove – Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy.

Foreo UFO 3 – svemirski brod među beauty uređajima

Mislilo se kako će slična praksa uslijediti i pri dugo očekivanim Galaxy S23 FE predstavnikom serije. Naravno nismo se nadali (niti se itko nadao) kako će to biti Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy jer ipak u obzir trebamo uzeti cijenu i mogućnosti.

tekst2sl2 4

Ali smo potajni mislili kako će Exynos 2200 pokretati Samsung Galaxy S23 FE na globalnoj razini. Ipak sada nam je svima uslijedio hladan tuš. Jer su se pojavile glasine kako će Samsung Galaxy S23 FE dolaziti s dva različita čipa.

OnePlus 12 – prvi pogled na rendere

Riječ je o jednom dijelu tržišta koji će pokretati Snapdragon 8+ Gen 1, dok će drugi dio tržišta pokretati Exynos 2200 (čini nam se kako ćemo mi Balkanci) pripadati tom dijelu tržišta.

tekst2sl3 3

Samsung Galaxy S23 FE dolazi u trećem tromjesečju ove godine kao jednostavan član serije Galaxy S23, ali čini se da neće biti globalno ujedinjen oko istog čipseta.

Huawei ima vrhunske pametne satove. Evo zašto

Geekbench je otkrio da će Galaxy S23 FE biti pokretan s dvama čipovima, odnosno o tržištima.. Globalna varijanta nosit će 4nm Exynos 2200 s 8 GB RAM-a. Ovo je isti čipset kao Galaxy S22 Ultra i onaj koji je kritiziran zbog manje energetske učinkovitosti od Qualcommovog modela. Glavni razlog dispariteta u učinkovitosti bio je navodno Samsungov 4nm proizvodni proces, koji nije bio tako učinkovit kao TSMC-ov 4nm proces.

tekst2sl4 2

Usput, američka varijanta Galaxy S23 FE temeljit će se upravo na tom TSMC 4nm čvoru zahvaljujući Snapdragon 8 + Gen 1 čipsetu. Također će biti uparen s 8 GB RAM-a.

ChatGPT postepeno gubi popularnost – što je tome razlog?

Qualcomm se općenito smatra boljim izborom, toliko da je Samsung čak predstavio Galaxy S21 FE sa Snapdragonom 888 u Indiji ovog tjedna. Gledajući ostale specifikacije, Galaxy S23 FE će imati 6,4-inčni 120Hz AMOLED zaslon, 4500 mAh baterija s punjenjem od 25 W i glavna kamera od 50 MP. Svakako ove glasine treba uzeti s dozom opreza, jer ćemo u naredno vrijeme (pa sve do samog predstavljanja) dobivati još glasina.

Najčitanije